Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Doğalgaz hattı Erdek Sahil Mahallesi’ne ulaştı

Doğalgaz hattı Erdek Sahil Mahallesi’ne ulaştı

Erdek’te 1,5 yıldan beri doğalgaz bekleyen Sahil Mahallesi’ne doğalgaz verilmesi çalışmaları hızla sürüyor.

Erdek’te 1,5 yıldan beri doğalgaz bekleyen Sahil Mahallesi’ne doğalgaz verilmesi çalışmaları hızla sürüyor. 
Halen kanal çalışmalarının sürdüğü otel, motel ve lüks villaların bulunduğu ve yaz aylarında nüfusu 200-250 bine çıkan Sahil Mahallesi’nin muhtarı Sevda Baycan çalışmaların bitmesi sonucu doğalgazın tüm Erdek’e verilmesiyle yaz-kış nüfusunun dengelenebileceğini öne sürdü. 
Yaz aylarında gelenlerin kış aylarında da Sahil Mahallesi’ni tercih edeceklerini belirten Muhtar Baycan, “Özellikle pandemiden sonra kalabalık kentlerden uzaklaşmak isteyenler, yazlığı olanlar doğalgazın Sahil Mahallesi’ne gelmesiyle burada yaz-kış kalmaya devam edecekler. 1,5 sene önce doğalgaz gelmesiyle Erdek nüfusunda zaten bir artış olmuştu. Kış nüfusu 940 olan Sahil Mahallesi bugüne kadar bundan yararlanamıyordu. Ancak yaz aylarında oteller, moteller, günü birlikçiler ve yazlık evleri olanlarla mahallemiz nüfusu 200-300 bini buluyor. Eylül ayından itibaren yapılacak çalışmalardan sonra tüm Sahil Mahallesi sene sonuna doğru doğalgazdan faydalanacak.” dedi. 
Alt yapı, kanal ve doğalgaz çalışmalarının yaz sezonu nedeniyle durdurulduğunu, Eylül ayından itibaren tekrar başlayacağını kaydeden Muhtar Baycan “Tüm çalışmaların Ocak ayı sonuna kadar bitmesi bekleniyor. Bütün ana ve ara sokaklar asfaltlanacak, kaldırımları yapılacak. Sahil Mahallesi’nde asfalt olmayan hiçbir ana sokaklar olsun ara sokaklar olsun kalmayacak.” diye konuştu. 
Haber: Erdem Özcan 
 



Abdullah
19.12.2022 15:17:54
Ocaklara doğalgaz çalışmaları ne zaman başlayacak..ve 2.etap sahil düzenlemeleri merkeze kadar gelecekmi..bilgilendirimisiniz teşekkürler

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı