Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Doğalgaz Gönene can verdi

Doğalgaz Gönene can verdi

Gönen halkı, temiz enerji olarak bilinen doğalgazı sevdi. Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakarın girişimiyle 2009 yılında Gönene kazandırılan doğalgaz temiz enerji hava kirliliğini bitirdi.

Gönen halkı, temiz enerji olarak bilinen doğalgazı sevdi.
Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar`ın girişimiyle 2009 yılında Gönen`e kazandırılan doğalgaz temiz enerji hava kirliliğini bitirdi.
Hava kirliliğine son veren temiz enerji doğalgazı Gönenli sevdi. 
Kısa sürede kullanımın yaygınlaşması, hava kirliliğine karşı mücadele başlatan Gönen Belediyesini  rahatlatırken, özellikle kış aylarında yoğun hava kirliliğinin etkisinde kalan kent, doğalgazın yayınlaşmasıyla beraber temiz havayla da tanışmış oldu.
Coğrafi konumundan dolayı Gönen`de kış döneminde yoğun hava kirliliği yaşandığını, yaşlı, çocuk ve üst solunum rahatsızlığı yaşayan vatandaşların kış aylarından evlerinden çıkamadığını kaydeden Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, "Doğalgaz abone sayısı 7 binin üzerinde. Kullanımın yaygınlaşması kirliliğin azalttı, belediye olarak biz de denetimlerimizi artırdık" dedi.
Temiz, ucuz ve zahmetsiz bir yakıt olan doğalgazın Gönen`deki hava kirliliğine önemli ölçüde olumlu etkileri görüldüğünü dile getiren Başkan Yakar, "Özellikle toplu yaşam alanlarında doğalgazın kullanılmaya başlanmasından sonra hava kirliliğinin ciddi anlamda azaldığını belirtirken, Gönen Belediyesi`nin hava kirliliğine karşı başlattığı mücadelesini sürdürmeye kararlı olduğunu bildirdi.
Alternatif enerji doğalgazla birlikte Gönen halkının çok rahatladığını işaret eden Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, baca filtresi ve düşük kalorili kömür denetimlerini arttırdıklarını ifade edip, "Coğrafi konumundan dolayı, kış aylarında Gönen yoğun kirlilikle karşı karşıya kalıyordu. Doğalgaz, ucuz ve kolay yakıt olmasının ötesinde temiz enerji. Şu anda 7 binin üzerinde doğalgaz abonesi var. Doğalgaz kullanımının yaygınlaşması ve belediyemizin almış olduğu tedbirler kirliliğin asgariye inmesindeki en önemli unsurlar. Denetimlerimiz aralıksız sürüyor" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli