Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Doğal olarak üretilen çilekleri aracısız pazarlıyor

Doğal olarak üretilen çilekleri aracısız pazarlıyor

Manyas´ın kırsal mahallelerinden Kızık´ta çilek üretimi yapan çiftçi ürününü aracısız kendisi pazarlıyor.

Kızık Mahallesinde geçtiğimiz yıl başladığı tamamen doğal ortamda ürettiği çileklerini kendisi pazarlayan Çiftçi Kemal Aktaş (45) bu şekilde ürününden daha iyi para kazandığını söyledi.
Geçtiğimiz yıl Manyas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü´nün önerisi ile önce bir dekarda çilek üretimine başladığını bu yıl ise bu alanı 2,5 dekara çıkardığını söyleyen üretici Aktaş "Aile fertlerimiz ile birlikte doğal gübre kullanıp ve hiç kimyasal madde kullanmadan nefis bir tada sahip çilekler yetiştiriyoruz. Satış ve pazarlamasını da bizzat kendimiz yapıyoruz. Doğal olması sebebi ile semt pazarlarında diğer çilekler azami 5 liradan satılırken ben kilosunu 7 liradan satıyorum. Allah´a şükür iyi de kazanıyorum. Geçen yıla göre ekim alanını bu yıl 1.5 katına çıkardım, dekardan 900-1000 kilogram çilek alıyorum. Bahçemiz de kendimiz çalıştığımız için işgücü maliyetimiz de olmuyor. Gelecek yıl çilek ekim alanını daha da genişletmek istiyorum? dedi.
Manyas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Alan ise "Üreticimiz bir aile işletmesi olarak doğal bir ortam da çilek üretimi yapıyor. Biz de sürekli olarak kendisine teknik destek veriyoruz. Üreticimiz çilek üretiminde gerçekten başarılı oldu, biz Manyas´ta alternatif ürüne ağırlık verilmesini istiyoruz. Gelecek yıllar da Kemal Aktaş´ı örnek alacak çiftçilerimizin çıkacağına inanıyorum" diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Süleyman Özaydın



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli