Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Diyanet’e bağlı 4-6 yaş Kur’an kursları açılıyor

Diyanet’e bağlı 4-6 yaş Kur’an kursları açılıyor

Yeni eğitim-öğretim dönemiyle birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Erdek İlçesi’nde de Kur’an Kurslarında eğitimler 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlıyor.

Yeni eğitim-öğretim dönemiyle birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Erdek İlçesi’nde de Kur’an Kurslarında eğitimler 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlıyor.  
Erdek ilçesinde 5 adet Kur’an Kursunda yetişkinlere yönelik kursların yanında, Erdek merkez Piri Reis Camisi ile Ocaklar Mahallesi Camisi’nde 4-6 yaş Kur’an kurslarına kayıtlar başladı.  Kur’an Kurslarına kayıt yaptırmak ve bilgi almak için Erdek İlçe Müftülüğü’ne müracaat edilmesi gerekiyor. 
4-6 Yaş Kur’an Kursları okul öncesi 4 ilâ 6 yaş arasındaki çocukların tertemiz zihinlerini her türlü kötülükten korumayı amaçlayan eğitim programıyla faaliyet yürütülüyor. 
Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde ülkemizde 10 yıl önce başlayan 4-6 yaş Kur’an Kursu eğitimlerinde yüz binlerce öğrenci eğitim görürken, 
4-6 Yaş Kur’an Kurslarında Türk Milli Eğitiminin genel amaçları ve temel ilkelerine uygun  olarak çocukların; İslam dininin değerlerini insan hayatına anlam kazandıran unsurlardan biri olarak fark etmeleri, kazanacakları değerleri günlük hayatta kullanmaları, İslam’ın temel kaynağı olan Kur’an-ı Kerim’i ses ve şekil olarak tanımaları, Allah’ı sevgi temelinde tanımalarını ve yaratılıştaki düzeni fark etmeleri, Peygamber Efendimizin kişiliği ve ahlakını tanımaları, sevmeleri ve model  almaları, sağlıklı bir din ve ahlak gelişimi göstermeleri, dini kavramlar, dini davranışlar ve değerler ile ilgili olumlu deneyimler yaşamaları, bilişsel, sosyal-duygusal, motor, dil ve öz bakım gelişim alanlarını çeşitli etkinliklerle  destekleyecek nitelikte öğrenim görmelerini, sağlayacak uygun bir ortam sunulması amaçlanıyor. 
Haber: Tuncay Ertan



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı