Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Diyaliz Hastalarına Moral Etkinliği

Diyaliz Hastalarına Moral Etkinliği

Balıkesirin Edremit ilçesinde yaşları 9 ile 80 arasında değişen diyalize giren kronik böbrek yetersizliği bulunan 40 hasta Adramis Termal Otelde verilen sabah kahvaltısı ile moral etkinliği düzenlendi.

Balıkesir`in Edremit ilçesinde yaşları 9 ile 80 arasında değişen diyalize giren kronik böbrek yetersizliği bulunan 40 hasta Adramis Termal Otelde verilen sabah kahvaltısı ile moral etkinliği düzenlendi.
Edremit körfezindeki Edremit, Burhaniye, Ayvalık ve Havran ilçelerinde kış mevsiminde ortalama 200, yaz sezonunda ise 300 civarında kronik böbrek rahatsızlığı nedeniyle diyaliz hastası bulunduğunu açıklayan Edremit Devlet Hastanesi Sosyal Hizmetler Birimi Diyaliz Bölümü Sorumlusu Dr. Selda Onur, "Bu gün burada sosyal hizmet birimi olarak hemodiyaliz hastalarıyla bir etkinlik düzenledik. Bunun dışında hastanede engelliler ve yaşlılar gibi özel ihtiyaç guruplarıyla çalışmalar yapıyoruz. Bu hastaların bilindiği gibi moral güçleri düşüyor. Haftanın üç günü diyalize giriyorlar. Onların moral gücünü yükseltmek amaçlı bu etkinliği düzenledik. Burada onlarla beraber kahvaltı yaptık, şarkılar söyledik, eğlendik. Bu tür etkinliklerin devamını planlıyoruz. Edremit Körfezinde devlet ve özel diyaliz merkezlerinde bulunan 70 civarı diyaliz makinesi var. Kışın ortalama 200, yazın ise 300 civarında kronik böbrek rahatsızlığı nedeniyle diyaliz hastasına hizmet veriliyor" bilgisini verdi.
İlçe Sağlık Müdürü Dr. İncilay Dönmez`e yardımları nedeniyle teşekkür eden Dr. Selda Onur, bu tip etkinlikler için bölgedeki iş adamlarına kendilerine sponsor olmak ve destek olmaları konusunda çağrıda bulundu.
Edremit Devlet Hastanesi Sosyal Hizmetler Birimi ile Diyaliz Bölümü tarafından ortaklaşa organize edilen 40 diyaliz hastasına sabah kahvaltısı moral etkinliğine Edremitli iş adamı Adramis Termal Otel işletmecisi Hıdır Bulgak ev sahipliği yaptı.
Böyle bir etkinliğe sponsor olmanın ve ev sahipliği yapmanın büyük bir mutluluk verici olduğunu söyleyerek, herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğinin altını çizen Edremitli işadamı Hıdır Bulgak, "Bu insanlara ben hayır desem, diğeri hayır dese nereye gidecek bu insanlar? İleride hepimiz birer diyaliz hastası olabiliriz. Bu insanlara hepimizin sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum" dedi.
Diyaliz hastaları Edremit Devlet Hastanesi Sosyal Hizmetler Uzmanı Tuncay Öztekin`in gitarı eşliğinde çalıp ve söylediği hareketli şarkılarla oynayarak stres attılar.
"Bu tip etkinliklerin devamlı olmasını istiyoruz. Biz hastalar için büyük bir moral oldu. Devamlı hastane ev arasında gidip gelmek sıkıcı, bu tip organizasyonlar bizim için büyük bir değişiklik oldu" diyen Sosyal Hizmetler Uzmanı Tuncay Öztekin, "Aramızda 80 yaşında olan Raziye teyzemiz var. Hastanede ağrı kesici yaptırarak duran kadın burada oyun oynadı. Bu etkinlik bizi çok mutlu etti" dedi.
Raziye Teyze ise "Allah devletimizden, doktorlarımızdan razı olsun. Çok sevindik böyle bir etkinliğe dahil olduğumuz için. Gönlümüz eğlendi. Hasta olduğumuz için bir yere gidemiyoruz. Her şeyden mahrum kalıyoruz. Burada çok mutluyuz. Doktorlarımız hemşirelerimiz hepsi bize çok ilgi gösterdiler" dedi ve bu moral etkinliklerinin yetkililer tarafından devam ettirilmesini istedi.
Adramis Termal Otelde düzenlenen moral etkinliğine Edremit Devlet Hastanesi Sosyal Hizmetler Birimi Diyaliz Bölümü Sorumlusu Dr. Selda Onur , Devlet hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Hakan Levent Kaplan, Acil Uzmanı Dr. Murat Taş, Sağlık Hizmetleri Müdürü Şeniz Azkara, Müdür Yardımcısı Kasım Uğur, Sosyal Hizmetler Uzmanı Tuncay Öztekin ve Zeliha Filiz katıldı.  Enver Dolgun


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı