Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Diyabet Hastalığına dikkat!

Diyabet Hastalığına dikkat!

Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet, günümüzde çığ gibi artıyor.

Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet, günümüzde çığ gibi artıyor.
21.yüzyılın salgını olarak tanımlanan bu hastalık ülkemizde % 90´lık bir artış gösteriyor. Diyabetteki korkutucu artışın en önemli nedenleri; hareketsiz yaşam tarzı, karbonhidrat ve yağdan zengin beslenme ile artan obezite (şişmanlık). Diyabeti tamamen ortadan kaldıracak mucize bir tedavi yok. Ancak diyet, egzersiz ve doğru tedaviyle kontrol altına almak mümkün. Diyabet hastalığı her yaşta ortaya çıkması, toplumda sık görülmesi, hayatı tehdit eden veya sonlandıran komplikasyonlara yol açması nedeniyle büyük önem taşımakta olup bu nedenle erken teşhis edilmesi çok önemli.
Genlerinize güvenmeyin
Sağlıklı beslenin, Hareketli yaşamaya çalışın, Kan tahlili yaptırın, Beden kitle endeksinize (boy, kilo, bel çevresi ölçümü) baktırın.
Balıkesir´de diyabet hastalarının erken teşhis edilebilmesi için bu hafta boyunca Atatürk Devlet Hastanesinde poliklinik girişinde bulunan stantlarımıza başvurup teşhis için gerekli adımları atılması uyarısı yapıldı.
Eğer diyabet hastası iseniz mutlaka hastanelerimizde bulunan diyabet eğitim hemşirelerimize başvurup hastalığınızla ilgili bilgi almak ve bu bilgiler doğrultusunda yaşam tarzınızı düzenlemek sağlıklı ve kaliteli yaşamanıza önemli katkılar sağlayacağı açıklandı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Diyabet Hastalığına dikkat
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli