Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Dikkat... Su sayaçları için ?Don? uyarısı yapıldı

Dikkat... Su sayaçları için ?Don? uyarısı yapıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Erdek İşletme Şefliği´nden yapılan açıklamada, hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü günlerde su sayaçlarının ?don´ tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı belirtilerek, abonelerini

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Erdek İşletme Şefliği´nden yapılan açıklamada, hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü günlerde su sayaçlarının ?don´ tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı belirtilerek, abonelerini önlem almaları konusunda uyardı.
Su sayaçlarının donmaması için alınacak tedbirlerin yer aldığı açıklamada, abonelerin, donan su sayaçlarına kesinlikle sıcak su veya ateşle müdahale edilmemesi gerektiği, musluk ve su borularının patlamasına, maddi hasarın artmasına sebebiyet vereceği ifade edildi.
Kış aylarında sayaçların korunması için yapılması gerekenler de şöyle sıralandı: ?Sayaçların korunması ve bakımı vatandaşların görevidir. Abone sahiplerinin mağdur duruma düşmemeleri için çok soğuk havalarda sayaçların bulunduğu yerleri ısıya yalıtımlı malzemelerle muhafaza etmeleri gerekmektedir. Abonelerce tedbir alınmaması halinde; soğuğa karşı hassas olan su sayaçlarının kolayca patlayacağı ve onarımının pahalı olacağı, hatta gövdesi patlayan sayacın tamir imkanı olmayıp hurdaya çıkacağı, ayrıca önemli miktarda su kaybına yol açacağı unutulmamalıdır. Donan sayaca ve tesisata ateş tutulmamalı ve sıcak su dökülmemelidir.?
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli