Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Dikkat! Soğuk hava dalgası geliyor

Dikkat! Soğuk hava dalgası geliyor

Zeytincilik sektörünün ele alındığı Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) "Gıda Kümesi Projesi" İlk Odak Grup Toplantısı Edremit´te düzenlendi.

GMKA, Türkiye´yi doyuran bölge olan Güney Marmara´nın gıda rekabet edebilirliğini artırmak amacıyla kümelenme çalışmalarına başladı.
"Gıda Kümesi Projesi´nin ilk kümelenme toplantısı, Balıkesir´in Edremit ilçesine bağlı Güre Kırsal Mahallesi´ndeki termal bir otelde gerçekleştirildi.
Proje kapsamında, Güney Marmara Bölgesi´nin sürdürülebilir kalkınmasına yönelik kapsamlı bir kümelenme politikası geliştiriliyor. Zeytincilik sektörünün ele alındığı toplantıya, GMKA uzmanları, Balıkesir Üniversitesi´nden akademisyenler, Edremit Ticaret Odası, Edremit Ticaret Borsası, Edremit Körfezi´ndeki zeytin üreticileri ve alanlarında uzman olan sunumcular katıldı.
Zeytin ve zeytin üreticilerinin pazarlamada, üretim ve rekabette, marka tescillendirmede neler yapmaları gerektiği anlatılarak bilgi alışverişinde bulunulurken, Türkiye´yi zeytin ve zeytinyağı konusunda doyuran Güney Marmara´nın gıda konusunda rekabet edilebilirliğini artırmak amacıyla kümelenme çalışmasının gerçekleştirildiği bildirildi.

Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu