Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Devlet memurları da siyaset yapsın önergesi

Devlet memurları da siyaset yapsın önergesi

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, devlet memurlarına siyaset yapabilme hakkı tanıyan kanun teklifi hazırladı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, devlet memurlarına siyaset yapabilme hakkı tanıyan kanun teklifi hazırladı. 
Havutça, tarafından TBMM Başkanlığı`na sunulan kanun teklifinde, memurların siyaset yapmasını önleyen kanun maddelerinde düzenlemeler yapılarak, memurlara siyaset yapabilme isteği yer alıyor.
Havutça`nın kanun teklifi 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu`nun 7. maddesi ile memurlara getirilen siyaset yasağının kaldırılması isteniyor.
Havutça`nın kanun teklifi ile  "Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar", "hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar" cümleleri ile "siyasi parti", "siyasi düşünce" ifadeleri, kanunun 7. maddesinden çıkartılarak, memurların siyaset yapma hakkını engelleyen düzenlemenin yürürlükten kalkması amaçlanıyor. Teklif, ayrıca yürürlükteki kanunun 125`inci maddesinin memura yasak getiren metninde düzenleme yaparak memurların siyaset yapabilmesini düzenliyor. Türkiye`nin imzaladığı ve TBMM tarafından da onaylanan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Sözleşmesi`nin 21`inci maddesi ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) sözleşmesinin hatırlatıldığı gerekçede, Anayasa`nın 90`ıncı maddesi gereği iç hukukta uluslararası sözleşmelerin hükümleri geçerlilik kazandığı buna göre iç hukukta düzenlemeler yapılmasının gerektiğinin altı çizildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli