Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Devir, tasfiye ve paylaştırma çalışmalarında sona gelindi

Devir, tasfiye ve paylaştırma çalışmalarında sona gelindi

Büyükşehir Statüsüne dönüşen Balıkesirde yeni kurulan iki ilçenin kaymakamlıkları çalışmalarına başladı.

Büyükşehir Statüsüne dönüşen Balıkesir`de yeni kurulan iki ilçenin kaymakamlıkları çalışmalarına başladı.
6360 Sayılı Kanun gereği, Büyükşehir olan Balıkesir`de çalışmalar artık tamamlanmak üzere.
Balıkesir Valiliği bünyesinde kurulan Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Balıkesir Valiliği bünyesinde kurulan Devir, Tasfiye ve Paylaştırma komisyonundaki çalışmalarla sürüyor.
Balıkesir Vali Yardımcısı Mehmet Kamil Sağlam, çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Kapatılacak belde belediyelerinin bildirimleri doğrultusunda yapılan çalışmaların artık bittiğini belirten Vali Yardımcısı Sağlam "Kapatılacak olan belde belediyelerinin bildirimleri doğrultusunda, köylerimiz bulundukları ilçelere mahalle olarak bağlanıyorlar. Beldelerimizde tek mahalle olarak bulundukları ilçeye bağlanıyorlar. Merkezde de Altıeylül ve Karesi ilçeleri kuruldu. Valiliğimiz tarafından kurulan Devir Tasfiye ve Paylaştırma komisyonu ilçelerdeki köyleri ve kapatılacak beldeleri bildirimler doğrultusunda tasfiye edilerek, 6360 Sayılı Kanun ile mal varlıkları belediyelerin yapacakları işlere göre devredildi. 6360 Sayılı Kanun`a göre, Büyükşehir`in yapacağı işler ile ilçe belediyelerinin yapacağı işler belli. Kapatılan köy ve belde belediyelerin mal varlıkları hangi birimi ilgilendiriyorsa oraya devrediliyor. Örneğin; kapatılan belde belediyelerinin ulaşım hizmetleri 6360 Sayılı Kanun`a göre büyükşehir belediyesine devredilmesi gereken bir hizmet.
Terminaller Büyükşehir`in
Otogarın mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine devrediliyor. Bunun dışında kanunda sayılan hizmetlerin dışındaki mal varlıkları ilçe belediyelerine devrediliyor. Konu, yapılacak olan hizmet Büyükşehir`in alanlarına giriyorsa Büyükşehir`e devrediliyor. İlçe belediyesinin vereceği hizmet alanı içinde kalıyorsa kapatılacak olan köy ve beldelerin mal varlığı ve personeli ilçe belediyesinde kalıyor. Hepsi Büyükşehir`e devrediliyor diye bir şey yok. Ulaşım hizmetleri Büyükşehir`e geçtiği için örneğin Edremit Belediyesi´ne ait tüm ulaşım araçları her şey Büyükşehir`e geçiyor.
Büyükşehir`de yeni birimler kurulacak
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde İstanbul`da İSKİ varsa burada da seçimlerden sonra böyle bir birim kurulacak Su ve kanalizasyon hizmetlerinde kullanılan ne varsa buna Özel İdarenin su kanal işlerinde araçları da dahil. Şu anda Devir Tasfiye ve Paylaştırma komisyonu tüm çalışmalarını tamamladı ve imza aşamasına geldi. İlçelerimizin, Büyükşehir`e devretmesi gereken hizmet alımları ile ve kanunda belirtilen işlemlerini tamamladık. Şu anda il belediyesinin dönüştürme işlemlerini tamamlıyoruz. Bir tek İl Özel İdaresinin işlemleri var onlar da seçime kadar bitmiş olacak. İlçe kaymakamlıkları ve kamuya ait müdürlüklerin çalışmaları yapıldı.
Balıkesir Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi İdare Binasına dönüşüyor
Altı Eylül Belediye binası için TEKEL binası restore ediliyor. Karesi Kaymakamlığı için Özel İdarenin binası tahsis edildi. Bina büyük tüm birimleri içinde barındırabilir. Ama mutlaka kaymakamlık ile hükümet konağını aynı çatı altında olacak diye düşünmüyoruz. Kamu her yerde hizmet verebilir. Nerede hizmet vereceklerine kendileri karar verirler. Vatandaşa hızlı hizmet verebilecek yerlerde çalışmalarını yapabilirler. Kaymakamlıklarımız çalışmalarına başladılar. Büyükşehir Belediye binası için mevcut bina var. Seçimden sonra gereğini yaparlar. Biz mevcudun dağılımını yaparız kalan kısmı nerede hizmet vereceklerine kendileri karar verirler.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli