Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Develeri Eşek Değil Traktör Çekiyor

Develeri Eşek Değil Traktör Çekiyor

Balıkesirin Burhaniye ilçesinde, havaların soğumasıyla birlikte güreş develeri birer birer havut giydirilirken, traktörün arkasında tören alanına giden develer de ilgi odağı oldu.

Balıkesir`in Burhaniye ilçesinde, havaların soğumasıyla birlikte güreş develeri birer birer havut giydirilirken, traktörün arkasında tören alanına giden develer de ilgi odağı oldu.
Eskiden develerin eşekler tarafından çekildiği bildiren deveci İbrahim Gör, her şeyde olduğu gibi develerin de çağa ayak uyduklarını söyledi. İlçede 70 dolayında güreş devesi bulunduğunu anlatan İbrahim Gör, bakıcısının ardından giden develerin traktör arkasında da rahatlıkla gittiklerini söyledi. Arenada düzenlenen havut giydirme töreninden ayrılan develerin bazılarının traktör arkasında ahırlarına gitmesi ilgi gördü. Develere çok iyi bakıldığını bildiren İbrahim Gör` Devede de boy var ama eşek çekiyor" atasözünü hatırlatarak, "Eskiden develeri eşek çekerdi. Güreş develeri bakıcılarının peşinden rahatlıkla geliyor. Bazı develer de traktör arkasından gitmeye alıştı. Havut giydirme töreni sırasında traktörün arkasından giden 3 deve de ilgi çekti. Develerin havut giymesiyle güreş sezonu başladı. Güreş severleri 27 Ocak da yapılacak güreşlere bekliyoruz" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu