Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

DEVA Partisi, gençlere özgür bir gelecek vaat ediyor

DEVA Partisi, gençlere özgür bir gelecek vaat ediyor

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla "Gençlik Eylem Planı"nı açıkladı.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla "Gençlik Eylem Planı"nı açıkladı. 
Erdek’ten DEVA Partisi Gençlik Çalışmaları Başkanı Burak İşcan’ın da yer aldığı toplantıda, Gençlik Eylem Planı’nı kamuoyu ile paylaşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidara gelmeleri halinde eğitim kartı uygulamasını başlatacaklarını belirterek, "Yurt bulamayan ihtiyaç sahibi gençlere kira yardımı uygulamasını başlatacağız. Temel teknoloji ürünlerindeki vergileri aşağı çekeceğiz. Gençler için internet ücretsiz olacak." dedi. 
Ankara’da gerçekleşen "Gençlik Eylem Planı" basın toplantısı sona erdikten sonra ilçeye dönen DEVA Partisi Erdek Gençlik Çalışmaları Başkanı Burak İşcan, gazetemize yaptığı açıklamada, DEVA Partisi Balıkesir İl Gençlik Çalışmaları Başkanı Gürhan Kayabey ve Başkan Yardımcısı Furkan Hasar ile birlikte Ankara'ya gittiklerini, Genel Başkan Ali Babacan ve Gençlik Politikaları Başkanı Doğa Şanlıoğlu tarafından Gençlik Eylem Planlarının açıklandığını, bu açıklanan ve açıklanacak 22 eylem planından 18. si olduğunu söyledi. 
Gençlik Eylem Planı’nın 18. sinin ana başlığının “Önce Özgürlük” olduğunun altını çizen DEVA Partisi Erdek Gençlik Kolları Başkanı Burak İşcan, partisinin vaatlerini şöyle sıraladı: “Önce Özgürlük; İfade özgürlüğünü güvence altına alacağız.
Dezenformasyon yasasını kaldıracağız. Festivallere, konserlere ve bahar şenliklerine konulan keyfi yasak dönemini bitireceğiz.
YÖK’ü kapatacağız. Üniversitelerimizi idari, mali ve bilimsel açıdan  özgürleştireceğiz. 25 yaşa kadar tüm gençlere bedava internet hizmeti sunacağız. 1 milyon  kilometre fiber kablo ile her yeri fiber internete eriştireceğiz. Cep telefonu, tablet, bilgisayar, oyun konsolu gibi dijital cihazlar üzerindeki vergi yükünü azaltacağız. Kamuda işe alımlarda mülakatı kaldıracağız. Kamuda işe alımlarda objektif kriterleri ve liyakatı esas alacağız.”
Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu kadar planlı, hazırlıklı vaatlerin satır satır ve milletimizin tamamıyla ihtiyacı olduğu her şeyin DEVA'sını dile getiren adeta sanat eseri olan bu eylem planlarının hazırlandığını dile getiren İşcan,
“Genel Başkanımız Ali Babacan'ın gençlere verdiği önemi çok iyi bilen birisi olarak bunu birde Genel Merkezimizde gözümle görüp kulağımla işitmek benim için çok ayrı bir motivasyon oldu. Genel Başkanımız Babacan'ın orada gözlerimizin içine bakarak bizlere hitaben söylediği ‘Biz partimizi kurarken gençlik yapılanmamızı Gençlik Kolları Başkanlığı olarak değil, Gençlik Politikaları Başkanlığı şeklinde yaptık. Biz gençlerimizi sahada bayrak tutsun sandalye taşısın diye ayrı bir sınıfa da koymadık. Gençlerimiz bize icat çıkarsın, gençlerimiz bize yararlı projeler sunsun su küçüğün söz büyüğün değil söz direk gençlerimizin olsun diye tüm gençlerimizi İl ve İlçe teşkilatlarında bizzat yönetim kurulu içine dahil ettik ve söz hakkına sahip olmalarını istedik” sözlerini çok önemsediklerini kaydeden İşcan, “Endişeye mahal yok, seçim günü geldiğinde sandıkta hep birlikte gerekeni yapacağız. Bu ülke çok daha parlak ve aydınlık günleri hak ediyor. Bizlerde buradan tüm milletimize söz veriyoruz. Gençlik Çalışmaları Başkanları olarak milletimizin refahı ve tek bir damla hakkı için var gücümüzle çalışacağız. Yarınların inşa edilmesine hem küçük kardeşlerimiz hem genç kardeşlerimiz hemde büyüklerimiz için elimizden gelen bütün katkıyı ve gayreti sonuna kadar göstereceğiz.” diye konuştu. 
DEVA Partisi ailesinin bir ferdi olmasının yanı sıra tecrübelerini kendisiyle paylaşmasından dolayı DEVA Partisi Erdek İlçe Başkanı Murat Sever’e de teşekkür eden İşcan, Balıkesir'in DEVA'SI hazır, Türkiye'nin DEVA'SI hazır, Gençliğin DEVA'SI hazır diyerek sözlerine ekledi.
Haber: Tuncay Ertan 
 



Anahtar Kelimeler: Partisi gençlere özgür gelecek ediyor
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı