Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Dev yatırım için önemli görüşme

Dev yatırım için önemli görüşme

TEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu ve beraberindekiler Ömerli-Erikli arasına yapılması planlanan ?Yüksek güç laboratuvarı? için Bandırma Belediye

TEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu ve beraberindekiler Ömerli-Erikli arasına yapılması planlanan ?Yüksek güç laboratuvarı? için Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´yı ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyaretin ardından gazetecilere bilgi veren Dursun Mirza, güç labratuvarın bir devlet yatırımı olduğuna işaret ederek, maliyetinin 150 milyon Euro olduğunu söyledi. Bandırma Belediyesi olarak çevreye duyarlı yatırımdan yana olduklarını aktaran Mirza, güç labratuvarının bacalı bir sanayi olmadığını ve ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını belirtti. Mirza, ?test merkezi, trafo kontrol merkezi olarak da tanımlanıyor. Türkiye´de ve yurt dışında üretilen trafoları onaylıyor. Sonra bunlar satışa giriyor. Türkiye´de ilk olacak bir tesis. Benim tahminlerime göre 150 milyon Euroluk bir yatırım, Ömerli ve Erikli mahalleleri arasındaki yaklaşık 300 dönümlük bir alana yapılması planlanıyor. Kamu arazileri TEDAŞ´a geçmiş durumda, bizim ve Büyükşehir tarafından planlamaları yapılıyor. Bunlar tamamladıktan sonra yatırıma başlanacak. Bir firma ile beraber çalışıyorlar. Önce orada makineler için bir ihale yapılacak, binalar için çalışmalar yapılacak. 2019 yılında başlaması bekleniyor yatırımın. 2019 yılı sonunda kazma vurulacak. Bunların ardından kurulum ihaleleri yapılacak. 2020 içinde de son aşamaya, test aşamasına girmesi ve 2021´de de devreye girmesi gibi bir durum var.?dedi.
?ÇEVREYE DUYARLI YATIRIM?
Yapılacak yüksek güç labratuvarının çevreye herhangi bir zararı olmadığı ve Bandırma Belediyesi olarak konuyla ilgili her desteği vermeye hazır olduklarını belirten Başkan Mirza, ?Bacasız bir sektör atık üretmeyen bir sektör, trafo ve elektromekanikçilerde bu bölgeye gelebileceği söyleniyor. Bu konuda 40-50 milyon lira dışarı paramız gidiyor. Tam tersine artık trafolar buraya gelecek. Bu yatırımın engellenmemesi lazım. Bandırmamız için de önemli bir yatırım. Burada çalışacak insanlar üst düzey teknik elemanlar olacak. Ülkemizin yararı ön planda olduğu için elimizden gelen desteği veriyoruz.?diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false