Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Dev hastanenin yol ve altyapısını Büyükşehir Belediyesi üstlendi

Dev hastanenin yol ve altyapısını Büyükşehir Belediyesi üstlendi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yapımı devam eden 1100 yataklı Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yapımı devam eden 1100 yataklı Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Başkan Uğur, hastane yolları ve altyapı çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını söyledi.
Sağlık Bakanlığı tarafından İzmir Yolu üzerinde yapımı devam eden ve geçici kabul aşamasına gelen 1100 yataklı Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yetkililerden bilgi aldı. Hastane inşaatında görevli işçilerle sohbet eden Başkan Uğur, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Hastanede tamamlanan ve hizmet vermeye hazır hale getirilen örnek odaları da gezen Başkan Uğur, hastanenin sadece Balıkesir değil, çevre illerden vatandaşlara da hizmet edeceğini ifade etti.
Hastanenin su, kanalizasyon, doğalgaz ve elektrik gibi altyapı çalışmalarında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ve Balıkesir Su Kanalizasyon İdaresi Başkanlığı (BASKİ) tarafından yapılırken, ilgili kurumlara da destek sağlandı. Ayrıca hastanenin 2,5 kilometreyi bulan ana ve ara yolları da Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor.
197 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan hastanede 256 tek, 256 da çift kişilik olmak üzere 512 oda bulunuyor. Tek kişilik odalarda çift kişilik hale getirildiğinde ise hastane yatak kapasitesi 1200 kişiye çıkabilecek. 90 adet yoğun bakım yatağının olduğu hastane, kalp damar cerrahisi için 10 tane, 27 adet koroner yoğun bakım, 30 tane yeni doğan bakım yatakları bulunacak.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı