Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Depremler izlenecek

Depremler izlenecek

Güney Marmara'da Deprem İzleme istasyonları kurulmak isteniyor.

Güney Marmara’da Deprem İzleme istasyonları kurulmak isteniyor. Sağlıklı izleme noktaları ile fayları gözetim altına almak isteyen akademik ekip dün Erdek Belediye Başkanı Mim. Hüseyin Sarı ile bir görüşme yaptı.
Prof. Dr. Vildar Adar, Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Dohad Yönetim kurulu Başkanı Fuat Ağalday, yönetim kurulu üyesi Özden Işık, 911 Arama Kurtarma genel başkanı Mustafa Gürsoy, 911 Erdek temsilcileri Murat Yoldaş, Öznur Ak, Nuran Baki ve Çağrı Şınığ, Belediye Başkanı Mim. Hüseyin Sarı ile bir araya geldi. 

Belediye Başkan Yardımcısı Burhan Karışık’ında takip ettiği görüşmelerde Kapıdağ yarımadası’nın fay hareketleri noktasında önemli bir yere sahip olduğu bu nedenle Güney Marmara’yı kapsayan fay hareketlerini izleyecek teknolojik veri istasyonlarının kurularak, depremleri önceden öğrenme şansının yakalanacağı kaydedildi.
Deprem uzmanları, uygun bir noktaya kurulacak depren izleme istasyonlarının, bir birleri ile koordineli çalışması halinde, fay hareketlerini daha net algılayabilecekleri ve erken uyarı anlamında büyük avantaj kaydedileceği ifade edildi.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu