Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Depreme Dayanıklı Bina Tasarım Yarışması sonuçlandı

Depreme Dayanıklı Bina Tasarım Yarışması sonuçlandı

Balıkesir Üniversitesi inşaat mühendisliği bölümü sarsma masasına kavuştu.

Balıkesir Üniversitesi inşaat mühendisliği bölümü sarsma masasına kavuştu.
Türkiye´de Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması´nda birinciliği Balıkesir Üniversitesi Kolezyum takımı kazandı. Takım üyeleri 10 bin liralık para ödülün sahibi olurken üniversitelerine de depremi simüle eden sarma masası kazandırdılar. Yarışmanın büyük ödülü olan sarsma masası 21 Ekim tarihinde üniversitenin inşaat mühendisliği bölümüne teslim edildi.
26 şehirdeki 29 üniversiteden 66 takımın başvurduğu DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması´nda ön elemeyi geçen 25 takım Ataşehir´de çok katlı bir otel olarak tasarladıkları bina modeli maketleriyle yarıştı. Depremi simüle eden sarsma masasında en iyi performansı göstererek farklı büyüklükteki 3 depremden en az hasarla çıkan bina modeli maketleri takımlara ödül kazandırdı.
?Kolezyum Takımı? birinciliği aldı, sarsma masasını kazandı
DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması´nın 3 gün süren finali bina modellerinin teknik değerlendirmesi ve takımların proje sunumlarıyla başladı. Final etkinliğinin ikinci gününde ise bina modellerinin sarsma masası üzerindeki depreme dayanıklılık performansı ölçüldü. Birincilik ödülünü alan Balıkesir Üniversitesi´nden Kolezyum takımı, üniversitelerinin inşaat mühendisliği bölümüne eğitim amaçlı kullanılmak üzere depremi simüle eden sarsma masası kazandırdı. Ayrıca birinci takım 10 bin liralık para ödülünün de sahibi oldu. DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması´nın sonuçlarına www.daskbinatasarimi.com adresinden ulaşılabiliyor.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli