Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Deprem bölgesi için çadır sobası üretimine geçildi

Deprem bölgesi için çadır sobası üretimine geçildi

Bandırma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri deprem bölgesinde kullanılmak üzere çadır sobası üretimine başladı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, deprem bölgesindeki hava şartlarını düşünerek öğretmen arkadaşlarımızla beraber böyle bir kampanya düzenlemeye karar verdiklerini söyledi. 
Ülkemizde çok büyük bir felaketin yaşandığının altını çizen Aslan “Bilindiği üzere güvenlik nedeniyle bazı deprem bölgelerine doğalgaz verilemiyor. Depremzedeler çadırlara yerleştirilmeye başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çadırlardaki ısınma sorununa çözüm olması adına çadır sobaları üretmeye başladık. Prototip çadır sobalarını Bandırma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde üretiyoruz Bu sabah itibari ile de seri üretime başladık. Çadır sobalarını çelik saçlardan üretiyoruz. Günde yaklaşık 50 soba yapabiliriz. Bir sobanın maliyeti 600 lira civarında oluyor. Üretimini gerçekleştirdiğimiz çadır sobalarını öncelikle depremin merkezi olan Kahramanmaraş’a peyderpey yollayacağız. Çadır sobalarının üretiminde canla başla çalışan başta okul Müdürümüz Şevik Acar’a ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.“ dedi.  Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı