Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Deprem Erdek´te de hissedildi

Deprem Erdek´te de hissedildi

Milletvekili Tüm, ilk önergesini depremle ilgili verdi

Balıkesir´de dün saat 01.22´de meydana gelen deprem, Erdek´te de hissedildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi(AFAD) Başkanlığı Deprem Dairesi´nin belirlemelerine göre, 01.22´de, merkez üssü Balıkesir merkezi olan 3,9 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Derinliği 6,9 kilometre olan deprem, herhangi bir can, ya da mal kaybına yol açmazken, sarsıntının fazla hissedilmesi nedeniyle bazı vatandaşlar kısa süre evlerini terk ettiler.
TÜM´DEN İLK SORU ÖNERGESİ
Öte yandan CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, ilk soru önergesini ?Balıkesir´de deprem riski? konusunda verdi. İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk´ün yanıtlaması istemiyle TBMM´ye sunulan önergede şöyle denildi:
?Balıkesir, son dönemlerde ardı ardına gelen depremlerle sarsılmaktadır. Geçtiğimiz gün 3,8 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından dün en büyüğü 4,0 olmak üzere 3 ayrı sarsıntı yaşanmıştır. 1. Derece Deprem Bölgesi olan Balıkesir´in fay haritasına MTA Genel Müdürlüğü´nün açıkladığı gibi 2011 yılı itibariyle iki yeni fay eklenmiştir. Balıkesir´de olası bir deprem tehlikesine karşı bilimsel araştırma ve denetleme çalışmalarının yapılması ve bu doğrultuda çıkan sonuçlar ile gerekli önlemlerin alınması zorunludur. Balıkesir´in tüm ilçelerini kapsayan makro ve mikro ölçekli fay haritalarının oluşturulması gerekmektedir. Aksi takdirde ortaya çıkacak sonuçlar büyü felaketlere yol açabilir. Balıkesir´de deprem riski araştırılmalı, gerekli önlemler alınmalı, deprem riskine bağlı yerleşme planları oluşturulmalı, halk, bu konuda bilinçlendirilmelidir.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Deprem Erdek hissedildi
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli