Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Deprem, Erdek ve Bandırma´da korku yarattı

Deprem, Erdek ve Bandırma´da korku yarattı

Marmara Denizi´nde meydana gelen deprem, Erdek ve Bandırma´da da hissedildi.

Marmara Denizi´nde meydana gelen deprem, Erdek ve Bandırma´da da hissedildi. 17.45´te meydana gelip, Kandilli Rasathanesi tarafından 4.2 büyüklüğünde olduğu açıklanan depremden bir süre sonra, yine Marmara Denizi´nde, saat 18.36´da, 3.1 büyüklüğünde bir deprem daha gerçekleşti. Deprem, Erdek ve Bandırma´da da korku yaratırken, bazı vatandaşların, evlerini terk ettikleri ve bir süre dışarıda kaldıkları görüldü.

OĞUZ GÜNDOĞDU: ?ÖNCÜ DEPREMLER DEĞİL?

Bu arada gazetemize bir açıklama yapan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi, deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu, bu depremlerin, Marmara Denizi´nde beklenen büyük depremle ilgisinin bulunmadığını vurgularken, şunları söyledi:

?Marmara Denizi´nde, birbirlerine çok yakın iki bölgede meydana gelen bu depremler, büyük depremi beklediğimiz kırılma fayı üzerinde değil, başka bir fayda meydana gelmiştir. Bu nedenle büyük depremin öncüsü sayılamaz. Bu açıdan bir tedirginliğe gerek yoktur. Ama yine de, arka arkaya gelen bu depremlerin, o fayın da sıkıştığını göstermektedir. Marmara Denizi, alarm vermektedir.?

Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli