Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Denizlerde avlanma yasağı başladı

Denizlerde avlanma yasağı başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürü M. Murat Yazar, denizlerde avlanma yasağının 15 Nisan'da başladığını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürü M. Murat Yazar, denizlerde avlanma yasağının 15 Nisan'da başladığını söyledi.
15 Nisan'da başlayan balık yasağının su ürünlerinin korunması ve üretimin sürdürülebilirliği açısından çok önemli olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürü Yazar, Balıkçıların tür, boy, zaman, derinlik ve mesafe ile ilgili getirilen kurallara uygun avcılık yapma zorunluluğunun bulunduğunu kaydetti.
Yazar, balıkçılardan su ürünlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanmasına katkıda bulunmaları için belirlenen kriterlerle avlanma yapmalarını önerdi.
Su ürünlerinin sürdürüle bilirliğinin sağlanması konusunda balıkçılar kadar vatandaşlara da önemli görevler düştüğüne değinen Yazar, Su ürünleri avcılığı konusunda bilinçli ve duyarlı vatandaşlarımız da gördükleri yasak avcılık faaliyetlerini Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürlüğü ya da jandarmaya bildirmeleri gerekiyor” dedi.
Vatandaşlardan boy yasağına aykırı olarak avlanan ve satışa sunulan balıkları almamaları konusunda çağrıda bulunan Yazar Vatandaşlarımız av yasağı süresince yasak olan türlerin satışına ve balık satış yerlerinde asgari hijyen şartlarına uyulup uyulmadığına dikkat ederek balıklarını alsınlar. Vatandaşlarımızın bu yöndeki tavır ve tutumları, balıkçılık sektörü için büyük önem taşımaktadır” diyerek sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı