Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Denizlerde Av Sezonu Sona Eriyor

Denizlerde Av Sezonu Sona Eriyor

Denizlerde, trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için 1 Eylül 2012de başlayan su ürünleri av sezonu, sona eriyor.

Denizlerde, trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için 1 Eylül 2012`de başlayan su ürünleri av sezonu, sona eriyor.
Konu ile ilgili olarak bilgi veren Kocaman Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, av yasağının başlamasıyla birlikte özellikle Marmara Denizinde gerekli kontrollerin sıklaştırılacağını belirtti.
Kocaman, yapılan son düzenlemeyle isteyen bölgemiz balıkçılarının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Akdeniz`in uluslar arası sularında avlanabileceklerini de ifade eden kocaman, Kıyı balıkçılığı yapan küçük balıkçılar ise uzatma ağları ile dönem boyu su ürünleri avcılığını yapabileceklerini bu konuda bir sıkıntı olmadığını da syledi.
SU ÜRÜNLERİ TEBLİĞİNE BALIKÇILARDAN TAM DESTEK Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın 2012-2016 yılları arasında Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen tebliği ile av sezonu başında uygulamaya koyduğu balıkların üreme, beslenme ve göçlerini dikkate alan düzenlemeler balıkçılardan destek gördüğünü de belirten Osman Kocaman, "Sezon başında bazı balıkların asgari avlanabilir boy uzunlukları ile avlanma zamanlarında değişiklik yapılmış ayrıca gırgır avcılığındaki avlanma derinliği, 18 metreden, 24 metreye çıkarılmıştı. Balıkçıların ve tüketicilerin bilinçlendirilmesine yönelik yazılı ve görsel materyallerle desteklenen değişiklik, uzun vadede balık nesillerinin korunması ve avlanmanın sürdürülebilirliğini amaçlayan bu karara hepimiz sahip çıkmalıyız" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli