Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Denizkızının çıplak misafiri tepki çekti

Denizkızının çıplak misafiri tepki çekti

Burhaniye Ören Mahallesinin deniz sahilinde Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Tankut Öktem tarafından 2005 yılında yapılan Denizkızı Heykelinin bir çıplak misafiri vardı.

Burhaniye Ören Mahallesinin deniz sahilinde Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Tankut Öktem tarafından 2005 yılında yapılan Denizkızı Heykelinin bir çıplak misafiri vardı.
Ören Plajında Denizkızı Heykelinin yanında denize girmek üzere soyunan bir kişi heykelin bulunduğu kaya üzerine çıkıp mayosunu da çıkarması sonrası bir süreliğine çıplak sırtüstü olarak güneşlenmesi çevrede bulunanların tepkisine neden oldu.
Yaşlı bir kişi olduğu gözlenen ama ismi bilinmeyen kişinin yakınına gelenlere de aldırmadan bir süre burada kaldıktan sonra mayosunu giyip hiçbir şey olmamış gibi deniz kenarındaki kumsaldan yürüyerek uzaklaştığı görüldü.
Olayı yakından görenler, böylesi güzel ve cennet gibi bir turizm bölgesinde bu tip olayların olmasını temenni etmediklerini dile getirdi.
Burhaniye`de, her yıl Denizkızı Güzellik Yarışması yapılıyor
2007 yılından bu yana her sene Burhaniye Belediyesi tarafından yapılan ve 3 gün süren `Burhaniye - Ören Turizm, Kültür ve Sanat Festivali` içerisinde Burhaniye - Ören Adramytteion Denizkızı Güzellik Yarışması yapılıyor. 
Burhaniye ilçesinin deniz kenarında 1. derece sit alanı olan Ören Mahallesinde Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Tankut Öktem tarafından deniz içerisinde bulunan bir kaya üzerine 2005 yılında yapılan `Denizkızı Heykeli`nin bölgeyi gezenlerce büyük ilgi çektiği, Türkiye`nin ve dünyanın birçok yerinden Burhaniye`ye tatile gelen genç kızların bu yarışmaya katıldığı belirtildi. 
Yarışmaya katılan güzellere birçok hediyelerin yanı sıra bir sene boyunca "Burhaniye İlçesinin Güzeli Olma" unvanı özelliğini taşıyor.
2007 yılı Aralık ayında Üsküdar`da meydana gelen trajik bir trafik kazasında yaşamını yitiren Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Tankut Öktem anısına her yıl ilçede anma etkinlikleri yapılıyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli