Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Denizin dibi yeniden canlanacak

Denizin dibi yeniden canlanacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen "Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi" kapsamında Ayvalık ilçesinde çalışmalara başlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen "Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi" kapsamında Ayvalık ilçesinde çalışmalara başlandı.
Su ürünleri avı sırasında kullanım hataları ve benzeri nedenlerle terk edilen av araçlarının denizlerden temizlenmesi amacıyla "Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi" Balıkesir´de hayata geçirildi. Denizlerde biyolojik dengenin korunmasının ve denizlerin temizlenmesinin yanı sıra, kamuoyunun ve balıkçıların farkındalığının geliştirilmesine yönelik projenin 633 kilometrelik sahil şeridi bulunan Balıkesir´in tüm sahillerini kapsayacağı belirtildi.
"Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi" kapsamında Vali Ersin Yazıcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Yapıları Daire Başkanı Ramazan Çelebi, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş Cunda Adasından bir tekne ile önceden tespit edilen bölgeye geçtiler.
Profesyonel dalgıçlar deniz altında kaybolmuş ve terk edilmiş av araçlarını çıkardılar. Küçük bir tekne yardımıyla deniz altından çıkarılan av malzemeleri Alibey Adası Su Ürünleri Kooperatifi´ne getirildi.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, çalışmaların bu yılki etabının başlangıcı dolayısıyla düzenlenen programda gazetecilere yaptığı açıklamada, denizlerde kaybolan ya da bir şekilde dipte takılıp kalan ağları, balıkçıların korkulu rüyası "hayalet ağ" olarak etki göstermemesi için çıkardıklarını söyledi.
Vali Ersin Yazıcı da suda bırakılan av malzemelerinin denizin doğal yapısını bozduğuna işaret ederek, "Ağ ve benzeri av malzemelerinin denizin altındaki yaşama ve üreme alanlarını olumsuz etkilemesini ortadan kaldırmak adına sürdürdüğü çalışmalardan dolayı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´na teşekkür ediyorum." dedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Denizin dibi yeniden canlanacak
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli