Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Denize attığı ağlardan balık yerine naylon poşetler çıktı

Denize attığı ağlardan balık yerine naylon poşetler çıktı

Bandırma´da balıkçılık yapan Erdek´li Muammer Günay (52) Bandırma Körfezi´nde ?Kasırga? adlı balıkçı teknesiyle palamut avlamak için attıkları 6.5 boy olan ağları (4.5 km.) balık yerine naylon plastik maddeleriyle dolu olduğunu görünce şaşkına döndü.

Tüm emeğinin boşa gittiğini gören balıkçı ?nerede balıklar?? diye soran gazeteciye ?Balık yok güzel balıkları denizde bıraktık güzel naylonlar geldi? diye cevap verdi.
Erdekli balıkçı Muammer Günay (52), ?Denizde balık yok naylon çok. Yardım eden arkadaşım Muzaffer Kargın´la 8 saatten beri naylonları temizlemeye çalışıyoruz. Dün akşam daha fazla temizlemiştik. Palamut ve lüfer çalışıyoruz. Bandırma Körfezi´nde ağlarımızı palamut için atmıştık. İnsanların yerlere attıkları naylonlar sel sularıyla denizde ağlarımıza takıldı. Balık harici her şey var. Denizi temizliyoruz çöplük olmuş.? Deyi konuştu.
Ağları gören vatandaşlar palamut bereketi yerine naylon bereketi demekten kendilerini alamıyor. Sahilde bir olta balıkçısı da ?Bazı insanlarımız maalesef pis? serzenişinde bulunuyor. Haber: Erdem Özcan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli