Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

?Denizden market arabası bile çıktı

?Denizden market arabası bile çıktı

Deniz nasıl isyan etmesin?

?Aşk Festivali? programı içinde Erdek´te, liman içinde dip temizliği de yapıldı.
Bandırma Rotary Kulübü üyelerinden bir grup, Erdek Dalış Kulübü ile işbirliği içinde, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da deniz ve çevre kirliliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla dip temizliği gerçekleştirdi.
Sahildeki çay bahçelerinin önünde yapılan temizliğe Rotary Kulübü üyesi 8 dalgıç katıldı.
Dalış hakkında, cumhuriyet alanındaki sahnede bilgi veren Bandırma Rotary Kulübü´nün eski başkanlarından Erdoğan Çıkrıkçı, şunları söyledi:
?Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 8 dalgıç olarak denize daldık.

Çok ciddi bir pislikle karşılaştık. Bu arada deniz dibinden çıkardığımız bir market arabası da bizi çok şaşırttı. Yine çok sayıda bıçak-tabak, pet şişeler çıkardık. Erdek Belediyesi´ne, bu programı festival kapsamına alması nedeniyle teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu dalışımız bir farkındalık yaratma eylemi olsa da aynı zamanda çok ciddi bir temizlik de yapıyoruz. Bizler, temiz ve insana saygılı bir kentte yaşamak istiyoruz. Yaşadığımız ortam ve denizlerimizi temiz tutmalıyız. Bu konudaki çalışmalarımız nedeniyle de vatandaşlarımızdan çok sayıda takdir alıyoruz.?
Bandırma Rotary Kulübü, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 8 dalgıçla temizlik yaptığı Erdek sahilinden, yine bir römorku dolduracak kadar pislik ve atık çıkardı.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli