Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Denizde Facia: Sürat Teknesinin çarptığı kadın öldü

Denizde Facia: Sürat Teknesinin çarptığı kadın öldü

Edremit ilçesine bağlı Zeytinli Beldesi açıklarında, denizde torunu ile yüzen 62 yaşındaki Belma Yılmaza Hakan Acarın kullandığı Karınca isimli sürat teknesi çaptı. Kazada yaşlı kadın olay yerinde yaşamını yitirdi.

Edremit ilçesine bağlı Zeytinli Beldesi açıklarında, denizde torunu ile yüzen 62 yaşındaki Belma Yılmaz`a Hakan Acar`ın kullandığı Karınca isimli sürat teknesi çaptı. Kazada yaşlı kadın olay yerinde yaşamını yitirdi.
Yaklaşık bir hafta önce Ayvalık`ta yaşanan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan jetski faciasının izleri henüz akıllardan silinmemişken bir deniz kazası da Edremit ilçesi Zeytinli beldesi açıklarında yaşandı.
Pazar günü saat 18. 00 sıralarında torunu ile Zeytinli Beldesi Orta Kafe mevkiinde yüzdüğü sırada hızla gelen bir sürat teknesinin çarptığı yaşlı kadın torunun gözleri önünde feci şekilde can verdi.
Görgü tanıklarının ifadelerine göre Belma Yılmaz`a çarpan sürat teknesini kullanan kişi ilk etapta olay yerinden kaçmaya çalıştı. Bir başka tekne sahibinin önüne geçerek durdurduğu zanlı Hakan Acar ile birlikte yaralı kadını tekneye alarak Akçay Deniz Hudut Kapısının yanına getirildi. Bu arada bir yandan da 112 aranarak ambulans istendi. Akçay 112 sağlık ekipleri, ağır yaralı olan Belma Yılmaz`a müdahale etmeye çalıştı. Yapılan müdahalelere rağmen Yılmaz yaşamını yitirdi.
Bu arada feci şekilde can veren Belma Yılmaz`ın komşuları gözyaşlarına boğuldu. Birkaç gün önce de plajda dolaşan sürat teknelerine Belma Yılmaz`ın tepki gösterdiği hatta bu tekneleri kiralayanlara bizzat giderek, "Bir gün birinin canını yakacaksınız." dediği öğrenildi. Belma Yılmaz`ın cesedi olay yerine gelen cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından cenaze aracına konarak Edremit Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Belma Yılmaz`ın aldığı darbe sonucu başının ortasından yarıldığı yüzünün tanınmaz halde olduğu söylendi. Geçtiğimiz aylar içersinde de eşini kaybeden Belma Yılmaz`ın bir kızı olduğu, kaza anında torununun da şoka girdiği ve çağrılan ambulansla Edremit Devlet Hastanesine gönderildiği belirtildi.
Kaza sonrası gözaltına alınan Hakan Acar`ın sürat teknesi kullanma belgesinin olmadığı öne sürüldü.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı