Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlandı

Erdek'te Yağlı Direk” Sürprizi

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Erdek'te de coşkuyla kutlandı. Sabahleyin cumhuriyet alanındaki Atatürk anıtına çelenk konularak başlayan kutlamalara, akşamüzeri yüzme yarışları ve yağlı direkten bayrak kapma yarışmasıyla sürdü. Buradaki törene kaymakam İsmail Kaygısız, Garnizon Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Ferhat Bağlarlıoğlu, Belediye Başkan Vekili Burhan Karışık ve Liman Başkanı Cemal Yıldırım da katıldı.
Üst düzey protokolün bir tekneyle denize açılarak deniz şehitleri için denize çelenk bırakmasının ardından yüzme yarışlarına geçildi. Yarışmalarda şu dereceler alındı.
50 Metre Yıldız Erkekler :  1-Orhun Güç 2-Egemen Özalp 3-Levent Çetinkaya
50 Metre Yıldız Bayanlar: 1-Özlem Değirmenci 2-Sevda Erk 3-Nil Uzer
100 Metre Erkekler: 1-İsmail Dorukan Erk 2-Duygun Yurteri 3-Kader Kan 
YAĞLI DİREK”TE ZALİM FELEK”İN TAHTINA SON
Yüzme yarışmalarının ardından çok çekişmeli bir mücadeleye sahne olan yağlı direkten bayrak kapma yarışmasına geçildi. Yarışmayı Erdek Belediyesi'nde kepçe operatörü olarak görev yapan 33 yaşındaki Şafak Eker kazandı. Eker, bu yarışmaya üçüncü kez katıldığını belirtti. Böylece, 42 yıldan beri bu yarışı kazanan ve Zalim Felek” lakabıyla tanınan Mustafa Gül tahtından inmiş oldu. Ardından ödül törenine geçildi. Yarışmaların birincilerine küçük altınları ve armağanları üst düzey protokol tarafından verildi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli