Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Deniz Koruma Alanları planlaması için uluslararası eğitim

Deniz Koruma Alanları planlaması için uluslararası eğitim

Türkiyenin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Muğla Akyakada yapılan Deniz Koruma Alanları

"Türkiye`nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında Muğla Akyaka`da yapılan "Deniz Koruma Alanları Yönetim Planlaması Eğitimi"ne 15 kurum ve kuruluştan 26 temsilci katıldı. Eğitimi, Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Oşinografi ve Atmosfer İdaresi (NOAA) ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı`ndan (WWF) eğitmenler verdi.
T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından yürütülen Türkiye`nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında verilen "Deniz Koruma Alanları Yönetim Planlaması Eğitimi", Muğla Akyaka`da tamamlandı
15 kurum ve kuruluştan temsilcilere eğitim verildi
Aralarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Muğla, İzmir ve Antalya Valilikleri`nin ilgili birimlerinin de bulunduğu 15 kurum ve kuruluştan 26 temsilciye verilen eğitimi, NOAA ve WWF eğitmenleri gerçekleştirdi. 
Değerlendirmeden planlamaya geçiş aşaması
Türkiye`deki Deniz ve Kıyı Koruma Alanları`nın (DKKA) durumunun değerlendirilmesi aşamasından planlama aşamasına geçiş açısından önem taşıyan eğitimde DKKA`ların yasal durumu, DKKA`ların hedef kaynakları üzerindeki tehditlerin bildirilmesi ve tanımlanması, DKKA`lar için yönetim stratejilerinin ve bölgeleme planlarının geliştirilmesi, DKKA`larda kullanılan uygulama çalışmaları ve yaklaşımları, DKKA yönetim planlarının uygulanmasında paydaşların rolleri ve DKKA`lar için etkin yönetim modelleri başlıklarında çalışmalar yapıldı. Toplamda 6 gün süren eğitime katılan 26 temsilciye, eğitimi başarıyla tamamlamalarının ardından sertifikaları takdim edildi. 
Proje hakkında:
Türkiye`nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi, Küresel Çevre Fonu (GEF) mali desteğiyle, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından, T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ortaklığında yürütülüyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı