Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Deniz Salya´sı Avşa Adası´nı susuz bıraktı

Deniz Salya´sı Avşa Adası´nı susuz bıraktı

Avşa Adası sahilinde görülen Deniz Salya´sı, Avşa Adası´nı susuz bıraktı.

Avşa Adası sahilinde görülen Deniz Salya´sı, Avşa Adası´nı susuz bıraktı. 

Marmara Denizi´nde görülen salya (müsilaj), Avşa Adası´nda hizmet veren denizden arıtılarak içme suyu sağlayan tesisteki kum filtrelerini tıkamasından dolayı adaya içme suyu verilemiyor. 

Avşa Adası´nda yaşanan içme suyu sorununu çözmek üzere çalışma başlatan Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, adada belediye ekiplerince yeni açılan üç kuyudan su temin edileceğini söyledi. 

Başkan Aksoy, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, salya´nın (müsilaj) sık sık tıkadığı kum filtrelerinin yeterli suyu geçiremez duruma getirdiğini bildirdi. 

Sorunun çözümü için yeni açılan üç kuyudan su temin edilmesine yönelik harekete geçtiklerini belirten Başkan Aksoy, kuyuların sisteme entegrasyonun sağlanmasıyla en kısa sürede üretim kapasitesini arttırmayı hedeflediklerini kaydetti. 

Avşa Adası´nda 6 araç, iki iş makinesi ve 20 kişilik ekibin ara vermeksizin çalıştığını ifade eden Başkan Aksoy ?Sistemin tekrar bloke olmasını engellemek için mevcut ham su deposu temizliği çalışmalarına da başlanmıştır. Bu zor süreci yakından takip ediyor ve sorunun çözümü için ilgili ekibin 7/24 çalıştığını belirtmek istiyorum. Ayrıca belediyemize su ihtiyacı için sözlü veya yazılı ulaşan herkese tankerle su temini sağlanmaktadır. Çalışmalarla ilgili ilerlemeleri sizinle paylaşıyor, elimizde olmayan münferit sebeplerle yaşanan bu süreçte sabrınızı rica ediyorum.? dedi. 

Haber : Tuncay Ertan



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı