Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Demokrasi nöbetine devam

Demokrasi nöbetine devam

Yaşanan başarısız darbe girişiminin ardından meydanları boş bırakmayan vatandaşlar, Erdek Cumhuriyet Meydanı´ndaki nöbetleri 13. günde de sürdürdü.

Yaşanan başarısız darbe girişiminin ardından meydanları boş bırakmayan vatandaşlar, Erdek Cumhuriyet Meydanı´ndaki nöbetleri 13. günde de sürdürdü.
Erdek Cumhuriyet Meydanı´ndaki demokrasi mitinginin dün geceki konukları Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan ve yönetim kurulu üyeleriyle Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel oldu. Cumhuriyet meydanında toplanan vatandaşlara hitap eden Ak Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, 15 Temmuz gecesi vefat eden tüm demokrasi şehitlerine Allah´tan rahmet dilerken "Türkiye Cumhuriyeti´ne yakışmayacak bir süreçten geçiyoruz. 15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe girişimini önlenmesi sizlerin ve demokrasi şehitlerimizin sayesinde tarihe geçecek bir kahramanlık destanı olarak yazılacak. Ancak bu güzel ülkemizi bu duruma getirenler teker teker hesap verecekler. Erdek´te, Balıkesir´de, tüm Türkiye´de meydanlar sahiplerinin, milletin kontrolünde. Hepinizden Allah razı olsun." dedi.
İl Başkanı Dinçer Orkan´ın ardından Ak Parti Erdek Belediye Meclis Üyesi Yaşar Ceyhun Mırız söz aldı. Mırız, konuşmasında 15 Temmuz´da darbe teşebbüsünde bulunan vatan hainlerine öfke kusarken, "Artık güneş bu kansızların yüzüne bir daha hiç doğmayacak. "dedi. Mırız, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"15 Temmuz tarihi, darbeci hainler için kapkara bir gündür. Yurdumun birçok yerinde vatan sever evlatlarımızı şehit ettiler. Bu güzel toprakları kana buladılar. Rengini şehitlerimizin kanından almış ay yıldızlı bayrağımızın altında birer hain olarak kalmaya ve bu cennet vatan içinde vatansız olarak yaşamaya mahkum olmuşlardır. Artık güneş bu kansızların yüzüne bir daha hiç doğmayacak. 

15 Temmuz tarihi ise milletimiz için anlı şanlı bir zafer olmuş, demokrasi bayramı olarak tarihe altın harflerle kazınmıştır. Bu başarı yalnızca Türk Milleti´ne aittir. Yani meydanlardaki sizlere. Bu darbeci hainlerin hesaplayamadığı tek şey Türk Milleti´nin damarlarında dolaşan asil kandır. Zannettiler ki Türk Milleti´nin kanı kendilerinin kanı gibi bozuk . Bizim atalarımız, ninelerimiz, dedelerimiz Çanakkale´de ellerinde tırpanlarla, dirgenlerle, düşmanın üstüne koşarak şahadete yürümüşlerdir. İşte biz böyle bir neslin torunlarıyız. Sandılar ki 3 tane tankla, 5 tane topla bu aziz milleti korkutup sindirecekler. Adi bir şekilde darbe girişiminde bulundular. Ancak asıl darbeyi Türk Milleti´nden yediler. Bu memleket, bu topraklar bizim. Her kim ki bu topraklara el uzatırsa bu millet, o eli kırmasını bilir. Ey bu vatan uğruna şehit düşen kardeşlerim. İçiniz rahat olsun. Hepinize ant olsun Ne vatanımızdan, ne bayrağımızdan, ne atamızdan, ne de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´dan vazgeçmeyeceğiz. Çünkü biz Türkiye´yiz. "
Konuşmaların ardından hep bir ağızdan marşlar söylenerek coşku dolu anlar yaşanırken, 15 Temmuz tarihinde vefat eden şehitlerimiz için dualar okunmasıyla demokrasi nöbeti sona erdi. Cumhuriyet meydanında düzenlenen demokrasi nöbetine vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, gece boyunca lokma hayrında bulunuldu. Gecenin sonunda Balıkesir Ak Parti İl Başkanı Dinçer Orkan ve beraberinde bulunan yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Erdek Belediye Meclis Üyesi Yaşar Ceyhun Mırız´ın konuğu olarak çay bahçesinde bir süre çay içerek sohbet ederken, daha sonra parti binasına geçerek burada bir parti üyesi Burak Işık´a düzenlenen sürpriz doğum günü partisine katıldılar. Parti binasında Erdek Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Kayan, yönetim kurulu üyeleri ve partililerle sohbet eden İl Başkanı Orkan, gecenin ilerleyen saatlerinde ilçemizden ayrıldı.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: Demokrasi nöbetine devam
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli