Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Demiryolu çalışanları ayaklandı

Demiryolu çalışanları ayaklandı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederas yonuna (KESK) bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) ile KAMU-SENe bağlı Türk Ulaşım Senin içerisinde olduğu ve demiryollarında örgütlü derneklerin oluşturduğu

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederas yonu`na (KESK) bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) ile KAMU-SEN`e bağlı Türk Ulaşım Sen`in içerisinde olduğu ve demiryollarında örgütlü derneklerin oluşturduğu Demiryolu Çalışanları Platformu`nun, demiryollarının özelleştirilmesiyle ilgili yasa tasarısının geri çekilmesi için başlattığı yürüyüş Balıkesir`le sürdü.
İzmir`den yürüyüşü başlatan ardından Manisa`ya gelen BTS ve Ulaşım-Sen üyeleri geçtiğimiz gün saat 12.00`de tarihi Balıkesir Garı`nda basın açıklaması yaptı. 
TCDD`nin özelleştirilmesine hayır yazılı pankartla yürüyen demiryolu çalışanları ve sendikacılar, Demiryolu halkındır satılamaz, Direne direne kazanacağız, ya hep beraber ya hiçbirimiz, Birleşe birleşe kazanacağız, Devlet güdümlü sendikaya hayır sloganları attı. Eyleme KESK ve KAMU-SEN`in Balıkesir`deki şube başkan ve üyeleri de destek verdi. 
BTS İzmir Şube Başkanı Bülent Çuhadar, Bugüne kadar kamusal hizmet verilen tüm alanlar piyasanın insafına bırakıldı, ticarileştirildi. Hastanelerde hastalar, okullarda öğrenciler müşteri olarak görülmeye başlandı. Şimdi demiryollarında da yolcunun yerini müşteri alıyor. AKP hükümeti demiryollarını yok etmek istiyor. Bizler demiryolu ulaşımının bir hak olduğunu ve bu hakkın vatandaşların elinden alınamayacağını söylüyoruz. Bu yürüyüşümüz Ankara`ya kadar sürecek. 3 Nisan`da TBMM önünde kitlesel basın açıklaması yapacağız. 16 Nisan`da greve çıkacağız dedi.
Türk Ulaşım-Sen İzmir 1 No`lu Şube Başkanı Muhammed Kara ise 156 yıllık geçmişi olan demiryollarının kaderini ve geleceğini etkileyecek yasal düzenlemenin birçok sakıncayı da beraberinde getireceğini öne sürüp, Yasa tasarısı Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu`ndan geçti, ancak henüz TBMM Genel Kurulu`nda görüşülmedi. Yasa tasarısının geri çekilmesi için tüm demiryolcuların desteğini bekliyoruz diye konuştu.
Demiryolu çalışanları açıklamanın ardından Kütahya`ya gitmek için yola çıktı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli