Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Demirkapı Mahallesindeki tarihi yapı restore ediliyor

Demirkapı Mahallesindeki tarihi yapı restore ediliyor

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Susurluk'un Demirkapı Mahallesine ziyaret ederek burada yer alan tarihi Taş Konak'ta incelemelerde bulundu.

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Susurluk’un Demirkapı Mahallesine ziyaret ederek burada yer alan tarihi Taş Konak’ta incelemelerde bulundu.
Tarihi Taş Konağın restorasyonu öncesi yapılan ön inceleme çalışmalarında Vali Yaman ile birlikte Bandırma Belediye Başkan Vekili Erhan Elmastaş, Belediye Meclisi ve aynı zamanda İmar Komisyonu Üyesi Şerafettin Engüdar katıldı.
Heyette ayrıca Balıkesir İl Emniyet Müdürü, İl Müftüsü, Susurluk Kaymakamı Yusuf Özdemir, Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu, Bursa eski Milletvekili Şerif Birinç ve Taş Konağın sahipleri Nüket Meteoğlu Birinç ve Refik Birinç yer aldı.
Susurluk-Demirkapı Mahalle sinde bulunan ve Kurtuluş Savaşı sırasında bir süre Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çerkez Ethem’e de ev sahipliği yaptığı söylenen konağın restorasyon çalışmaları öncesi mülk sahibi Nüket Meteoğlu Birinç tarafından heyete konakla ilgili bilgi verildi. Birinç, taş konağın ilk sahiplerinin Sultan Abdülmecit’in dördüncü eşleri olan Rahime Prestev Valide Sultan’dan kalma bir konak olduğunu belirterek bu konağın içinde yer alan eşyalarla ilgili detayları anlattı. Birinç, yapının restore edilerek kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılması düşüncesiyle Taş Konağı Balıkesir Valiliğine devrettiğini sözlerine ekledi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli