Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Daskyleion fotoğraf sergisi açıldı

Daskyleion fotoğraf sergisi açıldı

Bandırmaya bağlı Ergili Köyünün Hisartepe mevkiinde yer alan Daskyleion ören yeriyle ilgili fotoğraf sergisi Bandırma Belediyesi giriş katında açıldı.

Bandırma`ya bağlı Ergili Köyü`nün Hisartepe mevkiinde yer alan Daskyleion ören yeriyle ilgili fotoğraf sergisi Bandırma Belediyesi giriş katında açıldı.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça`nın da hazır bulunduğu serginin açılış konuşmaların ilkini Daskyleion kazı ekibi başkanı, Muğla Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kaan İren yaptı. İren, Daskyleion`da ilk kazıların 1954 yılında, Ordinaryüs Profesör Ekrem Akurgal tarafından gerçekleştirildiğini vurgularken, şunları söyledi:
"Daha sonra, Akurgal`ın öğrencisi Prof. Dr. Tomris Bakır, ören yerinde 20 yıl görev yaptı. 2009 yılında ise bu görevi ben devraldım. Daskyleion, 5 bin yıllık bir yerleşim bölgesi. Önce Frigyalılar, ardından Lidyalılar`ın yerleştiği Daskyleion`da en önemli uygarlık, Pers dönemine ait. Bölgede ayrıca Büyük İskender`e ait uygarlık da yaşanmış. Bugün, burada, Tomris Bakır ve benim dönemimde ortaya çıkan 24 yıllık buluntuların fotoğraflarını göstererek, sokakta yaşayan insanları, Daskyleion`la buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kazılarımıza her zaman maddi-mânevi destek veren Bandırma Belediyesi`ne teşekkürü bir borç biliyorum."
Belediye Başkanı Sedat Pekel de konuşmasında, Daskyleion`un, Bandırma`nın en önemli kültür değerlerinden biri olduğuna dikkati çekerken, 1988 yılında yeniden başlatılan Daskyleion kazılarına büyük emek veren kazı ekibi başkanları Prof. Dr. Tomris Bakır ve Doç. Dr. Kaan İren`e teşekkür etti. Pekel, yeni belediye binasında ilk sergiyi açmaktan mutluluk duyduğunu, Daskyleion kazılarına desteklerinin bundan sonra da süreceğini sözlerine ekledi.
Serginin açılmasından önce Belediye Başkanı Sedat Pekel, Doç. Dr. Kaan İren`e bir plâket verdi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli