Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Danıştay onayladı otopark ücretleri yasaya uygun

Danıştay onayladı otopark ücretleri yasaya uygun

Gazetemizde geçtiğimiz günlerde çıkan ve Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın ?Balpark´a Ücret Ödemeyin? başlıklı haber ile ilgili gazetemize bilgi veren Erdek´teki Balpark görevlileri, alınan paraların hepsinin yasal olduğunu söyledi.

Danıştay´ın konuyla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde son kararı verdiğini hatırlatan Erdek Balpark görevlileri, Samsun 2. İdare Mahkemesine açılan yol üstü otoparklardan alınan paraların iptali davasını reddederek, parkomatların yasaya aykırı olmadığı yönünde mahkeme kararıyla kabul edildiğini açıkladılar.

Vatandaşların otopark ücretlerini ödemesi gerektiğine dikkat çeken yetkililer, ödenmeyen otopark paraları için icra takibi başlatılabileceğini ifade ettiler.
Vatandaşların açılan icra takipleriyle daha fazla mağdur olmaması gerektiğinin altını çizen Balpark görevlileri ?Halkı yanlış yönlendiren, yalan, hatalı beyanlarla insanları park ücretlerini ödememeye sevk eden, basına yanlış demeçler veren yetkililer, halkımızı zarara uğratmanın peşindeler. Danıştay´ın konuyla ilgili olarak verdiği son kararla birlikte, uygulamanın yasal olduğu ve ödenmeyen paraların icra yoluyla tahsil edilebileceği sabittir. Biz vatandaşların daha fazla mağdur olmadan otopark ücretlerini ödemelerini bir kez daha buradan söylüyoruz. Yalan yanlış beyan veren ve açıklamalarda bulunan kişilere itibar etmeye devam ederek otopark ücretlerini ödemeyen vatandaşlar ileride çok büyük yüklü miktar ücret ödemeleriyle karşı karşıya kalabileceklerdir? açıklamasında bulundular.

Haber Merkez



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli