Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Danç, Toprak Reformu Yasasına tepkili

Danç, Toprak Reformu Yasasına tepkili

Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, toprakta ekonomik bütünleşmeyi amaçladığı gerekçesiyle kabul edilen ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni toprak reformu yasasını eleştirdi.

Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, toprakta ekonomik bütünleşmeyi amaçladığı gerekçesiyle kabul edilen ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni toprak reformu yasasını eleştirdi.
Danç, yürürlüğe giren yeni yasa ile Manyas`ta sulu tarım yapılan arazilerde 80, kuru tarım yapılan arazilerde 170 dekar altında araziye sahip olanların, sulu tarımda 5, kuru tarımda ise 10 dekar altında ki arazilerinin satışını yapabileceklerini üzerinde ki parsellerinin satışının ise yapılamayacağını ifade etti.
Manyas İlçesinde toplam 3460 tarım arazisine sahip üretici olduğunu hatırlatan Danç, “Bunların 595`inin arazisi 10 dekardan az, 1704 çiftçinin 10-50 dekar arasında arazisi bulunuyor. Düşünün ki bir üreticimizin 5 veya 10 dekar altında parseli yok ama banka veya başka borcu için tarla satmaya kalksa satamayacak. Çok yanlış bir uygulama, bu çiftçimizi büyük sıkıntıya sokacaktır." dedi.
Danç, yürürlüğe giren yeni yasayı takiben, Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından kendilerinden reform ile ilgili görüş bildiren yazı istendiğini sözlerine ekledi.
Haber : Süleyman Özaydın



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı