Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Dalyan´da balık bolluğu

Dalyan´da balık bolluğu

Denizlerimizde büyük gırgırlarla av yasağının sürdüğü bugünlerde küçük kayıklar ve oltacıların getirdiği balıklar ilgi görüyor.

Gerek Erdek balıkhanesi ve gerekse Bandırma balıkhanesine genellikle sardalya, mırmır, istavrit, mezgit, karagöz ve işkine balıkları geliyor. Bu arada, Bandırma balıkhanesine çiftlik balıkları olarak çupra ve levreğin de geldiği gözleniyor.
Erdek ve Bandırmalı balıkçılar, bu yıl, denizin, geçen yıla göre biraz daha temiz olması nedeniyle mırmır balığının bol miktarda çıktığına dikkat çekiyor.
Balıkçılar, bu yıl, Erdek´in karşı sahilindeki ?Dalyan? bölgesinden de bol miktarda balık geldiğine işaret ederken, Erdek ve Ocaklar´daki restoranların, balıkları satın aldıklarını belirtiyorlar.
Bu arada Bandırmalı balıkçılardan Ali Çakıroğlu, vatandaşların, hangi mevsimde, hangi balığı yiyeceklerini çok iyi bildiklerini vurgularken, ?Bazı vatandaşlarımız, avlanma yasağını, sanki hiç balık avlanmayacakmış sanıyor. Oysa avlanma yasağı süresince sadece büyük gırgırların balık avlaması yasak. Küçük tekneler ve olta balıkçıları için yasak yok? diye konuştu.

Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Dalyan balık bolluğu
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli