Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

DAHA YEŞİL BALIKESİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ

DAHA YEŞİL BALIKESİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen refüj yenileme çalışmaları ilçe merkezleri dışında ana yollardaki çalışmalar ile tüm dikkatleri üzerine toplamaya devam ediyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen refüj yenileme çalışmaları ilçe merkezleri dışında ana yollardaki çalışmalar ile tüm dikkatleri üzerine toplamaya devam ediyor.
Daha yeşil bir Balıkesir için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´nun talimatıyla ana arterlerdeki yollarda da çalışma başlatan Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı son olarak Burhaniye - Gömeç - Ayvalık kara yolunda refüj yenileme çalışmasına start verdi.
Edremit kavşağından başlayarak Koca Seyit Havalimanı´na kadar olan 3.6 kilometrelik yolu Kurban Bayramı´na kadar bitirmeyi amaçlayan Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı toplamda 400 adet sedir ağacının dikimini yaparken; 15.000 tane de zakkum bitkisi ekecek.
Toplamda 12.275 metrekarelik alanı kapsayan refüj yenileme çalışmasında ağaç dikimleri tüm hızıyla sürerken; çalışmaların ilk startının verildiği günde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Deniz, Kent Estetiği Daire Başkanı Kamil Sarı ve diğer daire başkanları ağaç dikimi yaparak çalışmaları yerinde incelediler.
DAHA YEŞİL BALIKESİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Kent Estetiği Daire Başkanı Kamil Sarı, tüm gayretlerinin mutlu ve huzurlu şehir Balıkesir´in daha yeşil bir görünüme kavuşması için olduğuna dikkati çekerken; özetle şunları söyledi; ?Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu´nun talimatlarıyla Balıkesir´in güzelleşmesi, daha yeşil bir görünüm alması için elimizdeki tüm kaynakları sonuna kadar zorlayarak var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün Burhaniye ? Gömeç - Ayvalık hattında çalışmalarımıza başladık. Toplamda 52 kilometrelik bu yolun 3.6 kilometrelik alanı olan Edremit kavşağından Koca Seyit Havalimanı´na kadar olan bölümü Kurban Bayramı´na kadar bitirmeyi hedefliyoruz. 3.6 kilometre uzunluğundaki refüj toplamda 12.275 metrekarelik alanı kapsıyor. Bu alanda 400 sedir ağacı dikimi yapılacak. Bunun yanı sıra 400 adet zakkum bitkisinin de ekimi yapılacak.?
İZMİR İL SINIRINA KADAR REFÜJ YENİLEMESİ YAPILACAK
Yapılan refüj yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Deniz ise, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak 20 ilçenin her köşesinde ayrı bir çalışmanın olduğunu dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü; ?Başkanımız Zekai Kafaoğlu´nun göreve başlamasıyla birlikte yapılan planlamalar dahilinde çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Gerek asfaltlama çalışmaları, gerek altyapı çalışmaları, gerekse kanalizasyon ve su sondaj çalışmalarının yanı sıra aynı anda şehrin birçok noktasında birbirinden ayrı konularda çalışmalarımız sürüyor.
Bugün Burhaniye civarında orta refüj yenileme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaklaşık 400 adet sedir ağacı dikimi yapılacak. Bunun yanı sıra 15.000 adet zakkum bitkisi ekilecek. Bu çalışma sadece 3.6 kilometrelik alanda yapılacak çalışma. Burhaniye - Gömeç - Ayvalık ve İzmir il sınırına kadar olan alan toplamda 52 kilometre. Bu 52 kilometrelik orta refüjün tamamını ağaçlandırıp bitki dikimi yapacağız. Bu çalışmayı 2018 yılı sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz.? Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli