Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Dağlama sergisi Giderek Kaybolanlar

Dağlama sergisi Giderek Kaybolanlar

Giderek Kaybolanlar isimli dağlama sergisi Bandırmada açıldı. Ahmet Engin Erdemin, dağlama sanatından 36 yapıtının sunulduğu Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezindeki sergi ilgi gördü.

 "Giderek Kaybolanlar" isimli dağlama sergisi Bandırma`da açıldı. Ahmet Engin Erdem`in, dağlama sanatından 36 yapıtının sunulduğu Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi`ndeki sergi ilgi gördü. Serginin açılışında ilk konuşmayı, 1947 yılında Erdek`te doğan dağlama sanatçısı Ahmet Engin Erdem yaptı. 1976 yılında eline aldığı dağlama kalemini bugüne dek elinden bırakamadığını vurgulayan Erdem, "Dağlama, zevkli, ancak hata kabul etmeyen, sabır gerektiren bir sanattır" dedi. Erdem, bu sanata ilgisinin, lise yıllarında konuk olduğu bir evde gördüğü dağlama ile yapılmış, hediyelik eşya ile başladığını belirtti. Ardından düşüncelerini açıklayan Belediye Başkanı Sedat Pekel, kültür ve sanatı kent yaşamının ayrılmaz parçaları olarak gördüklerine işaret ederken, şunları söyledi:
"2012 yılında 52 haftada, 52 kültür ve sanat etkinliği gerçekleştirdik. 2013 yılının ilk üç ayında da bu etkinliklerimiz, hız kesmeden sürdü, bundan sonra da sürecek. Dağlama, çok farklı ve sabır isteyen, önemli bir sanat dalı. Tarihi, Anadolu Selçuklular`a dek dayanıyor. Belediye olarak, yapıtlarını nitelikli bulduğumuz her sanatçıya kucak açarak, yapıtlarını sergilemelerine olanak sağlıyoruz."
Pekel, daha sonra sanatçı Ahmet Engin Erdem`e bir plâket verdi. Sergi, 16 Nisan 2013 tarihine dek açık kalacak.
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi`ni bitiren Engin, 30 yıl süreyle özel sektörde yöneticilik yaptı. 35 yılı aşkın süredir dağlama çalışmalarını sürdüren sanatçı, daha önce Balıkesir`de bir, Güre`de ise iki sergi açmıştı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli