Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Dadan, Erdek bağımsız başkan adayı

Dadan, Erdek bağımsız başkan adayı

“Erdek değişim istiyor”

Dr. Kadir Dadan, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde Erdek bağımsız belediye başkan adaylığını açıkladı. Dadan, “Yedibahçe Kafe”de adaylık konusunda halk bilgilendirmesi ve basın toplantısı düzenledi.

17 Aralık 1968’de, Balıkesir’de doğan, 1991 yılında doktor olan ve 2023 yılının nisan ayında emekliye ayrılan Dadan, yaptığı sunumda, “Erdek, sosyal, kültürel, ekonomik ve güvenlik yönünden geri gidiyor” dedi.

Erdek yerel yönetiminin halkı yönlendiremediğini ve hizmete katamadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Erdek’in gerçek anlamda, başta toplumsal olmak üzere her alanda bir değişime ihtiyacı var. Bunu sadece Erdek için değil, Bandırma, Marmara, Gönen ve Manyas başta olmak üzere bölgesel değişiklik olarak görmek gerek. Ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal alanlarda değişim için de belediyenin önderlik yapması gerekir. Bu değişimi, tek başımıza değil ancak birlikte gerçekleştirebiliriz. Doğasıyla, insanıyla, tarihiyle birlikte olan bir Erdek istiyoruz. Erdek’te, bilinen, anlaşılan, birlikte kurulan ve birlikte işletilen sistemli bir yaşam hedefliyoruz. Önce nitelik, yeterince nicelik diyoruz. Toplum katılımını temel alan, birlikte hareket anlayışlı bir belediye istiyoruz. Eğer göreve seçilirsem koltukta değil, sahada olacağım. Belediye meclis üyelerinin tamamını etkin duruma getireceğiz. Temiz toplum, bağımsız siyaset yapacağız. Kimsenin Erdek’e hizmet etme niyeti yok. Herkes cebini doldurma peşinde. Ben onlardan olmayacağım. Erdek’e hizmet için geleceğim.”

Balıkesir’in büyükşehir ilan edilmesinin hata olduğunun altını çizen Dadan, şunları aktardı:

“Erdek’e son 20 yıldır gelen bir kamu yatırımı var mı? Yaptıkları hastanenin ameliyathanesi var ama çalışmıyor. Bu hastanede doğum bile yapılamıyor. Madem durum böyle, Erdek Devlet Hastanesi’nin tabelasını kaldırıp, ‘Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Binası’ tabelası koysunlar, hiç olmazsa doktorlar gelir ve daha iyi sağlık hizmeti verilir. Büyükşehir, Erdek’in turizm kenti olduğunu unuttu. Erdek’e sadece makyaj yaparken, il turizmini Edremit Körfezi’nden ibaret kabul ediyor. Büyükşehir’in Erdek için tek derdi, kumsaldaki şezlong ücreti ve rant dağıtacağı büfeler.”

Erdek için imar planlarının hemen uygulamaya konulması gerektiğine işaret eden Kadir Dadan, “Erdek ormanları mutlaka korunmalı, Erdek’te yaşayanlar ormanla bütünleştirilmeli, Marmara’nın transit geçişi Kapıdağ dışına alınmalı” diye konuştu.

Dadan, önümüzdeki günlerde Erdek’te seçim bürosu açacağını sözlerine ekledi.

ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Dadan Erdek bağımsız başkan adayı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı