Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ÇYDD’den başarılı çalışmalar

ÇYDD’den başarılı çalışmalar

Ece Başaran’ın yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD) Bandırma Şubesi başarılı çalışmalarıyla dikkati çekiyor.

Ece Başaran’ın yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD) Bandırma Şubesi başarılı çalışmalarıyla dikkati çekiyor.

Şubenin başkan yardımcısı Füsun Özbek, yedi kişiden oluşan dernek yönetiminin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Halen Bandırma Halk Eğitim Merkezi İlçe Müdürlüğü destekli İngilizce kurslarının yanı sıra Zeynep Bayraktutan’ın verdiği diksiyon kurslarının da sürdüğünü belirten Özbek, şunları söyledi:

“Haftada iki gün verilen bu kurslara başta üniversite öğrencilerimiz büyük ilgi gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde yılbaşı kermesi düzenledik. Ayrıca Rıfat Esen’in kitap imza gününü gerçekleştirdik. Cumartesi günü üniversite öğrencileri, derneğimizin binasında yeni yıl eğlencesi düzenleyecek.”

176 üyeye sahip oldukların ve uyum içinde çalışan bir yönetim kuruluna sahip bulunduklarını vurgulayan Özbek, şunları aktardı:

“İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri olmak üzere 260 öğrenciye burs desteğimiz sürüyor. Bandırma’da okuyan üniversite öğrencilerine aylık 900 TL, lise ve ilkokulun ikinci kademesinde(ortaokul) eğitim-öğretim gören öğrencilerimize 450 TL ve ilkokulun 4’üncü sınıfı sonuna dek okuyan öğrencilerimize ise 350 TL burs veriyoruz.

2024 yılında da çeşitli projeler gerçekleştirmeyi planladıklarına işaret eden ÇYDD Bandırma Şubesi Başkan Yardımcısı Füsun Özbek, şöyle konuştu:

“Üniversite öğrencilerimizin sık sık derneğimize gelerek oluşturdukları çalışma gruplarıyla bize destek vermelerinden mutluluk duyuyoruz. Bandırma, her zaman çağdaş bir kent konumunu korumuştur. Bundan sonra da Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlı çizgisini koruyacağından kuşku duymuyorum. Bu arada, aynı çizgide buluştuğumuz Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bandırma Şubesi’yle de birçok konuda işbirliği yapıyoruz. Sivil toplum kuruluşları(STK) çok önemli işlev görüyor. Bu kuruluşların öneminin önümüzdeki dönemde daha da artacağını düşünüyorum.”

ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: başarılı çalışmalar
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı