Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Cunda (Ali Bey) Adasının yeni yüzü göz kamaştırıyor

Cunda (Ali Bey) Adasının yeni yüzü göz kamaştırıyor

Cunda (Ali Bey) Adasında Ayvalık Belediyesince yeni düzenleme yapıldı. Yapılan yenileme ile 50 yıllık harabe görüntü ortadan kalkarken, adada temizlik çalışması da gerçekleştirildi.

Cunda (Ali Bey) Adası`nda Ayvalık Belediyesince yeni düzenleme yapıldı. Yapılan yenileme ile 50 yıllık harabe görüntü ortadan kalkarken, adada temizlik çalışması da gerçekleştirildi.
Cunda`nın yenilenen yüzü ilçe halkı ve turistler tarafından takdirle karşılanıyor. 
Ayvalık ilçesinde belediye tarafından Cunda (Ali Bey) Adası`nda yapılan çevre düzenlemesi ile halkın deniz kenarında yürümelerine olanak tanıyan proje bir hayli beğenildi.
Seçildiği günden bu yana Ayvalık`ı daha yaşanılabilir bir kent haline getirmek için gece gündüz çalışan CHP`li Belediye Başkanı Rahmi Gençer`in 1.5 ay gibi kısa bir sürede Cunda Adası`na yeni bir yüz kazandırması ilçede yaşayanlar ve şehre tatili için gelenler tarafından beğeniyle karşılandı.
Yaz tatilini Ayvalık`ta geçirmek üzere gelen yerli ve yabancı turistler, Cunda Adası`nın yenilen kordonuna hayran kaldıklarını bildiriyor.
Yarım asırdır deniz kenarında lokanta ve çay bahçelerinin çardaklarının bulunduğu kordonda yeniden düzenlemeye gidilerek çardaklar daha modern bir hale getirilerek içeri çekildi, bu sayede vatandaşın denize sıfır yürüyüş yapmaları sağlandı.
Cunda (Ali Bey) Adası`nın kordonunun yenilenerek yeni bir görünüme kazandığını duyanlar merak edip Cunda`nın yeni halini görmek için gelenlerin sayısı bir hayli arttı. 
Ayvalık`ın Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Gençer, "Cunda Adası`nın kordonunda deniz kenarında insanların yürümesi gerekirken lokantaların ve çay bahçelerin yazlık bölümleri yer alıyordu. Buraya tatil amaçlı gelenler denizi görmek için geliyor. Kordonu halka açtık, çok ta güzel oldu. Yeni düzenlemeyle ilgili ilçe halkımızdan ve tatilcilerden olumlu tepkiler alıyoruz. Bu da bizim doğru bir işe imza attığını ortaya koyuyor. Ada kordonunun yanı sıra değişik yerlerde de yaptığımız bir takım çalışmalar sayesinde her geçen gün Cunda biraz daha güzelleşiyor" dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı