Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Cunda yenilenen yüzüyle turizmde iddialı konuma dönüştürülecek

Cunda yenilenen yüzüyle turizmde iddialı konuma dönüştürülecek

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, yeni konaklama tesisleri ve yeme-içme mekânlarıyla hem turistin hem de turizmcinin gözdesi olan Cunda (Ali Bey ) Adası´nda incelemelerde bulundu.


Adanın Ayvalık´ın zenginliklerinden biri olduğunu söyleyen Gençer, turizmde ivmenin artması için el birliğiyle çalışmak gerektiğine dikkat çekti.
Balık restoran ve kafeleriyle ünlü Cunda sahili için ?İşletmelerin önüne yapılan çardakların tarihi dokuya uymadığı ve binaların görüntüsünü kapatarak ada siluetini bozduğu´ eleştirilerini dikkate alarak yeni bir düzenleme yaptıklarını söyleyen Başkan Gençer, "Cunda Adası için Kentsel Tasarım Projesi hazırladık. Proje 16 bin 253 metrekarelik sahil bandında uygulanacak. Turizmin gözdesi Cunda, daha düzenli, daha iddialı olacak" dedi.
Proje kapsamında, restoran ve kafelerin önündeki çardaklar, binaların 5 metre uzağına alınırken, çardak üstlerinin 3 metre yükseklikte, açılır-kapanır tente sistemi olacağını, her işletmeye çardak için işletme ölçeğinde yer ayrıldığı belirtildi.
Yeni çalışma ile işletmelerin çardak için belirlenen yerin dışına taşmamasının sağlanacağını ifade eden Başkan Gençer, "Cunda adamız Ayvalık´ımızın en önemli köşelerinden biri. Orada sahilde düzenleme yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl çardaklar arkaya alınmıştı şimdi çardakların şeklinde değişiklikler yapılıyor. Arka sokaklarda da değişiklik yapıyoruz. Restoranlarımız etrafa çok yayılmamalı, kapasitelerine göre
yemek servisi yapabilmelerini diliyoruz. Yayaların rahat gezmesini sağlamalıyız yürüyerek gezen insanlar daha çok alış veriş yapar" dedi.
Zabıta ve Fen İşleri Müdürleri ile birlikte yaptığı incelemede Başkan Gençer, kullanım dışı kalan ve görüntü kirliliğine neden olan malzemelerin gerek sahil de gerekse işletmelerin arka ve yan kısımlarındaki sokaklara atılmamasını istedi.
Sokaklarını temiz tutan, çiçeklerle güzelleştiren esnafa da teşekkür eden Başkan Gençer, müzik konusunda dikkatli olunup ses ayarının önemini hatırlattı. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli