Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Cumhuriyet’in kuruluşuyla yaşıt Necile Nine arkadaşsız kaldı

Cumhuriyet’in kuruluşuyla yaşıt Necile Nine arkadaşsız kaldı

Cumhuriyet ile yaşıt olan Necile nine arkadaşının kalmamasından dert yanıyor.

Manyas İlçesi kırsal Süleymanlı Mahallesi’nde yaşayan resmi kayıtlara göre 100 yaşında, çocuklarının yıllar önce annelerinden duyumlarına göre 106 yaşında olan Necile Kerem’in beraber kaldığı kızı Resmiye Mutlu, annesinin yemeğini yiyebildiğini, abdest ve namazını kılabildiğini, tabure ile evin içinde yürüyebildiğini söyledi. 
Eşini 67 yaşında kaybeden ve annesinin iki evlilik yaptığını söyleyen üç oğlan bir kız sahibi Necile ninenin iki oğlu ve iki gelini vefat etmiş. 
Şu anda kızı Resmiye Mutlu ile birlikte yaşayan yaz aylarında ise oğlu İsmail Kerem tarafından yine aynı mahalle de ikamet eden İsmail Kerem tarafından bakılan Necile ninenin 13 torunu ve iki tane de torununun, torunu bulunuyor. Yaşı itibarıyla unutkanlık yaşayan Necile nine, sürekli ilahi ve dualar söylerken, kızı Resmiye Mutlu'nun ifadesine göre, annesinin hayatında hiç hastaneye gitmediğini ve ilaç kullanmadığını belirterek, şu anda sadece ayaklarının şiş olduğunu ancak annesinin bu durumdan şikayetçi olmadığını dile getirdi. 
Annesinin hamur işlerini çok sevdiğini belirten kızı, annesinin 4-5 sene öncesine kadar oya yaptığını ve bu oyaları satarak biriktirdiği paraları mahalle camisi inşaatının yardımında kullandığını kaydetti. 
Annesinin unutkanlık başlamadan önce üvey babası ile altı yaşındayken nüfus kağıdı çıkartmak için o zaman nahiye olan Şevketiye Mahallesi’ne gittikleri bilgisini aktaran Necile nine sürekli olarak kulaklarının duymadığını ve arkadaşının kalmadığını sayıklıyor. 
Annesinin kendisine aktardığı bilgiye göre gerçek yaşının 106 olması gerektiğine vurgu yapan Resmiye Mutlu “Ancak nüfus kağıdın da tam 100 yaşında görünüyor. Annem sürekli 1991 yılında otobüslerle Bağdat üzerinden gittiği hacla ilgili anısını tekrarlıyor.” diye konuştu. 
Süleymanlı Mahallesi Muhtarı Abdi Çimen’de “Çocukları, torunları çok iyi bakıyorlar nineme, nüfus kağıdında 100 yaşında yazıyor, ama 106 yaşında. Çok ekmeğini yedik, geçen yıllara kadar oya yapıyordu, cami inşaatımıza altın ve para yardımında çok bulundu.” dedi. 
Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı