Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Cumhuriyetin 94. yılı coşkuyla kutlanacak

Cumhuriyetin 94. yılı coşkuyla kutlanacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 94. Yıldönümü ilçemizde bir dizi etkinlikle kutlanacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 94. Yıldönümü ilçemizde bir dizi etkinlikle kutlanacak.
Açıklanan programa göre, Cumhuriyet Meydanı´nda Atatürk anıtına çelenk sunma töreni, 28 Ekim 2017 Cumartesi günü, 13.00-13.30 saatleri arasında gerçekleşecek.
Buradaki törende, Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı anıta çelenk sunacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından tören sona erecek.
29 Ekim 2017 Pazar günü ise, saat 09.30´da Kaymakamlık makamında Kaymakam Ekrem Çalık, kutlamaları kabul edecek.
Kaymakamlık makamındaki kutlamaların sona ermesinin ardından Cumhuriyet Meydanı´na geçilecek.
Cumhuriyet alanındaki kutlama ve tören geçişi, saat 10.00´da başlayacak. Önce, Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile birlikte askeri tören birliği, okullar ve halkın bayramını kutlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından bayrağımız göndere çekilecek. Kaymakam Ekrem Çalık´ın, günün anlam ve önemini dile getiren konuşmasından sonra öğrenciler, şiirler okuyacak. Erdek Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırlamış olduğu ?Cumhuriyeti İlan Ediyorum? isimli gösteri sunulacak. 

Cumhuriyetimizin 94. yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları ile Cumhuriyet Koşusu´nda derece alan öğrencilerin ödüllerinin verilmesini halk oyunları gösterileri izleyecek. Kutlama tören geçişiyle sona erecek.

Bayrak Yürüyüşü düzenlenecek

29 Ekim Pazar günü saat 19.30´da Erdek Öğretmenevi önünde toplanılarak Cumhuriyet Meydanı´na kadar Cumhuriyet ve Bayrak Yürüyüşü yapılacak.

Yürüyüş Cumhuriyet meydanında İstiklal marşımızın okunmasıyla sona erecek. Yürüyüşe kamu kurum ve kuruluşların personeli, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katılacak. Yürüyüşe Atatürk posterinden ve Bayraktan başka flama ve afiş vs. taşınmasına izin verilmeyecek.                   Haber Merkezi

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı