Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Cumhuriyetimiz 93 yaşında

Cumhuriyetimiz 93 yaşında

28 Ekim Perşembe günü çelenk sunma töreniyle başlayan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yılı kutlamalarına devam edildi.

28 Ekim Perşembe günü çelenk sunma töreniyle başlayan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yılı kutlamalarına devam edildi.
29 Ekim Cumartesi saat 09.30´da, kaymakamlık makamında ilçemiz Kaymakam Vekili Muhammed Şahin´in kutlamaları kabul etmesiyle başlayan ikinci tören, Cumhuriyet alanında gerçekleşen etkinliklerle sürdü. Cumhuriyet alanındaki tören, Erdek Kaymakam Vekili Muhammed Şahin, Erdek Deniz Üssü ve Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ateş Kalkan, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın, öğrencilerin halkın ve askerlerin bayramını kutlaması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı.
Törende, günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmayı Erdek Kaymakam Vekili Muhammed Şahin yaptı.
Şahin, cumhuriyetin bize ulus, dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırdığını vurgularken, şunları söyledi:

"Aziz Erdekliler, kazanılan zaferlerin ardından 29 Ekim 1923 tarihinde ?Türk Milletinin karakterine ve adaletine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir´ diyerek Atatürk´ün ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Bu yıl da, bu mirasın bize bırakılışının 93. yılını kutluyoruz. Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Ulusumuz, Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları durumuna gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuşlardır. Cumhuriyet bize ulus, dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, laik ve demokratik anlayıştan taviz vermeden, Mustafa Kemal Atatürk´ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerlemektedir. Buna hiç bir güç engel olamayacak ve Türkiye Cumhuriyeti devleti sonsuza kadar yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetin 93. kuruluş yıldönümünü kutluyor, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum." dedi.
Ardından tören, öğrencilerin şiirlerini seslendirmesi, halk oyunları gösterileri ve İlçemiz okulları arasında yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sürdükten sonra, öğrencilerin ve askerlerin resmi geçit yürüyüşüyle sona erdi.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: Cumhuriyetimiz yaşında
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı