Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Cumhuriyeti coşkuyla kutladık

Cumhuriyeti coşkuyla kutladık

Cumhuriyetin 89. Kuruluş Yıldönümü İlçede Törenlerle Kutlandı.

Cumhuriyet`in 89. Kuruluş Yıldönümü İlçede Törenlerle Kutlandı.
28 Ekim 2012 Pazar günü saat 13.00 de Çelenk Sunma merasimi ile başlayan törenlere Kaymakamlık makamında dün saat  09.30`da devam edildi.
Devlet adına kutlamaları kabul eden Kaymakam İsmail Kaygısız`a Garnizon Komutanı Dr. Dz. Kd. Alb. İskender Tunaboylu ve Erdek Belediye başkan vekili.Melek Decan Eraslan`da eşlik etti.
Daha sonra Erdek Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenlere geçildi. Meydandaki törene Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Garnizon Komutanı Dr. Dz. Kd. Alb. İskender Tunaboylu, Erdek Belediye Başkan Vekili Melek Decan Erarslan, , daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Tören, Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkan vekilinin halkı selamlamasıyla başladı. Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere kürsüye çıkan Kaymakam Kaygısız, Büyük Atatürk`ün eseri, bir büyük devrim ve milletimize eşsiz bir armağan olan Cumhuriyetin ilanının 89. yılını birlikte kutlamanın mutluluk, coşku ve heyecanı içerisinde olduğunu söyleyerek sözlerine başladı.
Baştarafı Sahife 1`de
Kaymakam Kaygısız, devam eden konuşmasında şöyle konuştu: "Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği çağdaş açılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir yenilik kazanmıştır. Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet milletin kendisidir. Türk milleti Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır. Cumhuriyetimizin temel hedefi, görevlerini yerine getiren, haklarını kullanabilen, özgüveni gelişmiş, üretken bireyleri topluma kazandırmak olmuştur. Bu ülkede yaşayan herkes hürdür. Herkes aynı geçmişi, ortak bir geleceği paylaşmaktadır. Atatürk`ün ortaya koyduğu Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir ilkesi, devletin temelini oluşturmaktadır. Ve bütün bunların teminatı Cumhuriyet`tir. Cumhuriyetin verdiği güç sayesinde Dünyanın 16. , Avrupa`nın 6. büyük ekonomisi olan Türkiye uluslar arası camiada önemli bir yere sahip olmuş, bölgesindeki gelişmelerde aktif rol oynamış. İleri medeniyet yolunda hızla ve kararlı adımlarla ilerleyen ülkemiz binlerce yıldır bu topraklarda aynı bayrak altında yaşayan fedakar insanlarımız sayesinde dünyanın sayılı ülkelerinden biri olmaya namzettir. Ne mutlu Türk`üm diyene ifadesi ile bu toprakları yurt edinmiş bütün insanları kucaklayan bir millet kavramını bizlere öğreten Büyük Atatürk`ün izinden her zaman yürümeye devam edeceğiz. Bu duygularla sözlerime son verirken, istiklal mücadelesini kazanarak cumhuriyetimizi kuran ve yaşatan başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, saygılar sunuyorum" dedi.   
Kaymakam Kaygısız`ın konuşmasını bitirmesinin ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, Cumhuriyet`imizin 89. yıldönümü kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Halk Oyunları ekibi gösterilerini sundu. Halk oyunları ekibinin gösterisinden sonra tören komutanının komutu ile resmi geçit düzeni alınıp, Erdek Anadolu Lisesi Boru-Trampet takımı işleğinde geçit töreni yapılıp törenler sona erdi. 
Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli