Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesir´de konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesir´de konuştu

Erdoğan, AK Parti Erdek Teşkilatının çok çalışmasını istedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü Balıkesir´e geldi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir´de Milli Savunma Üniversitesi Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığı´nda 1.518 muvazzaf astsubayın mezuniyet törenine katıldı.
Konuşmasına; Terör örgütü DEAŞ´ın Mısır´da gerçekleştirdiği katliama değinerek başlayan Erdoğan, ?Bunlara nasıl Müslüman deriz, bunlar katil? dedi. 

Mısır´da düzenlenen kalleş saldırıyla DEAŞ´ın İslam dışı yüzünü bir kez daha gösterdiğini söyleyen Erdoğan ?Türkiye kardeş Mısır halkının yanındadır. Bunlara nasıl Müslüman deriz? Bunlar katil. Bunların İslam´la yakından uzaktan alakası yok. Bu gerçekleri bilmemiz lazım. Bütün bu bölgede; yeni terör oluşumlarının ortaya çıkmasını engellemek için de biz bu hamleleri yapmak mecburiyetindeyiz? dedi.
Erdoğan, Türkiye´ye yönelik çok yönlü saldırılar karşısında milletin desteği, ordunun gücüyle en hayırlı neticeye ulaşılacağını ifade etti.
Güçlü bir orduya sahip olmak zorunda olduğumuzu ifade eden Erdoğan, ?Yaşadığımız her hadise bize gösteriyor ki, Türkiye güçlüdür, güçlü olmaya mecburdur. Siyasette, diplomaside, uluslararası ilişkilerde güçlü olmak zorundayız. En çok kaybettiğimiz alanların bunlar olduğunu görüyoruz. Geçmişte hep savaş alanlarında kazanıp masa başında kaybeden ülke olduğumuz söylenir. Bunun doğru olmadığını biliyoruz. Kimsenin aklına böyle bir ihtimali dahi getirmemesiyle mükellefiz. Güçlü siyaset için güçlü ekonomiye, ileri teknoloji ile desteklenen orduya sahip olmaktan geçiyor. Ordumuz bizim tarih boyunca gurur duyduğumuz en kıymetli varlığımızdır. Yahya Kemalin güzel şiirini duyup yüreği kıpır kıpır olmayan var mıdır? Bin atlı ile dev gibi orduyu yenen bir ecdadın mirasçısı olarak ordumuzu daima güçlü tutmak durumundayız? diye konuştu.
Erdoğan, Kurtdereli Kapalı Spor Salonu´nda
Astsubay M.Y.O. Mezuniyet Töreninin sona ermesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı´nın Danışma Meclisi Toplantısına katılmak üzere Kurtdereli Kapalı Spor Salonu´na geldi.
Erdoğan, AK Parti Erdek Teşkilatından Erdek Belediyesi´nin kazanılmasını istedi.
Erdoğan, AK Parti Balıkesir İl Danışma Meclisi´nden önemli mesajlar verdi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurtdereli Kapalı Spor Salonu´nda gerçekleştirilen AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı´na katılarak partililerine hitap etti.
Tüm Balıkesirlileri selamlayarak başladığı konuşmasında, Balıkesir´e 16 Nisan halk oylaması öncesinde son olarak geldiğini ve vatandaşlarla hasbihal ettiklerini hatırlatan Erdoğan, ziyareti sırasında toplam yatırım tutarı 1 milyar 281 milyon lira olan 78 projenin toplu açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.
Salonda bulunan AK Parti Erdek İlçe Teşkilatı mensuplarının, "Erdek burada, reisinin yanında" şeklindeki tezahüratına "Erdek çok çalışacaksınız, Mart´ta Erdek Belediyesi´ni alacaksınız ona göre." karşılığını veren Erdoğan, diğer ilçelerden gelen partililerin de benzer tezahüratı üzerine "Dursunbey zaten zirve maşallah. Yarış başladı, hayırlı olsun." dedi.
Toplantının hayırlara vesile olmasını temenni eden ve kuruluşunda bugüne kadar AK Parti Balıkesir teşkilatlarında görev yapanlara şükranlarını sunan Erdoğan, ahirete irtihal edenlere de Allah´tan rahmet diledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu vesileyle bir kez daha Birgivi Hazretlerini, Sarı Hoca´yı, Gönenli Mehmet Efendi´yi, Bandırmalı Ali Efendi´yi, Hasan Basri Çantay hocamızı rahmetle yadediyorum. Çanakkale zaferimizin sembollerinden Seyit Onbaşı´ya, Kurtdereli Mehmet Pehlivana, Zağanos Paşa´ya, Hasan Baba´ya Balıkesir´in tüm kahramanlarına yüce Mevla´dan rahmet niyaz ediyorum." diye konuştu.
Mehmet Akif´in "Balıkesir" şiirinin "O yeşil toprağın ey yüzler ağartan Karesi, şimdi binlerce şehidin kanayan makberesi, sana hasret kalan evladın için dünyada varsa kahrolmadan aram edecek yer neresi? Hani gök kubbenin altında görülmüş mü eşin? Dağların bağ, hele vadilerin altın deresi. Ey benim her taşı bir mabedi iman yurdum, seni er geç bana mutlak verecek Mabudum." dizelerini okuyan Erdoğan, vatan, bayrak ve hürriyet için canlarını veren tüm şehitlere Allah´tan rahmet diledi.
Erdoğan "Bizim inancımızda bırakın zulme destek olmayı, zulme rıza göstermek, tepkisiz kalmak da zulümdür. Biz asla birileri gibi sağ yanağımıza vurulduğunda, sol yanağımızı çevirenlerden olamayız. Biz, sırf kendi siyasi istikbalimiz, ikbalimiz tehlikeye girmesin diye milletimize yapılan hakaretleri, saldırıları sineye çekemeyiz. Şayet bir haksızlık varsa, birisi ülkemize karşı hadsizlik yapıyorsa onun cüssesine, kimliğine bakmadan tepkimizi ortaya koyarız. Ne şahsımıza ne Cumhuriyet´imizin banisi Gazi Mustafa Kemal´e ne ordumuza ne de bu ülkenin başka herhangi bir değerine dil uzatılmasına asla müsaade etmeyiz. Hele hele bu aziz milletin onuruyla oynanmasına asla izin vermeyeceğiz, bu da böyle bilinsin.? dedi.
Erdoğan, sözlerini, AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı´nın hayırlı neticelere vesile olması temennisiyle tamamladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesir Valiliği´ni ziyaret etti
Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan, Balıkesir Valiliği´nde Vali Ersin Yazıcı tarafından karşılanıp, polis tören mangasını selamladı. Valilikte yaklaşık 2 saat süren ve basına kapalı gerçekleşen ziyaret sona erdikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ni ziyaret etti.
Erdoğan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nde Başkan Zekai Kafaoğlu tarafından karşılandı. Basına kapalı yapılan Erdoğan´ın Büyükşehir Belediyesi ziyareti yaklaşık 1 saat sürdü.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli