Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Çöplük yangını 8. günde söndürüldü

Çöplük yangını 8. günde söndürüldü

Bandırma İlçesinin çöplerinin döküldüğü çöplük yangını 8 günde tamamen söndürüldü. Bandırmada çöplerinin döküldüğü arazide, geçen hafta Cumartesi günü metan gazı patlaması sonucu çıkan yangın, 8 gün sonra nihayet söndürülebildi.

Bandırma İlçesinin çöplerinin döküldüğü çöplük yangını 8 günde tamamen söndürüldü.
Bandırma`da çöplerinin döküldüğü arazide, geçen hafta Cumartesi günü metan gazı patlaması sonucu çıkan yangın, 8 gün sonra nihayet söndürülebildi.
Bandırma Ayyıldız Tepe`de bulunan ve her gün yaklaşık 170 ton çöpün döküldüğü arazide, 27 Temmuz Cumartesi günü sıkışan metan gazının patlaması sonucu yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangının kontrol altına alınması için Bandırma Belediyesi ile Orman İşletmesi`ne ait yangın söndürme araçları söndürme çalışmalarına katıldı. Toplam 50 dönümden oluşan arazinin 10 dönümüne kadar genişleyen yangın, 3. günün sonunda kontrol altına alınabildi. Soğutma ve kumlama çalışmaları devam eden yangın Pazar günü itibarıyla tamamen söndürüldü. Yangının yeniden başlamaması için zayıf duman çıkışı görülen noktalarda kumlama çalışmalarına ise devam edileceği bildirildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli