Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Çöp konteynırları onarılıyor

Çöp konteynırları onarılıyor

Erdek Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tamir ve bakım ekipleri eskiyen, arızalanan, yıpranan çöp konteynırlarını yeniden kullanılabilir hale getiriyor.

Erdek Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tamir ve bakım ekipleri eskiyen, arızalanan, yıpranan çöp konteynırlarını yeniden kullanılabilir hale getiriyor.
Erdek Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekipler, periyodik aralıklarla incelemelerin ardından hasar tespit ettiklerini konteynırlarını belediyenin bakım onarım tesislerine getirerek onarıyorlar.
Erdek Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada, yaz sezonu için hazırlıklarını hızlandırdıklarını belirterek, Mayıs ve Haziran ayından itibaren yazlıkçı vatandaşlarımızın ilçemizi ziyaret etmeye başlayacaklarını bildirdi.

Yaz aylarında ilçede büyük bir yoğunluğun söz konusu olduğunu kaydeden yetkililer devamında şu ifadelere yer verdi: Çöp toplanmasında sıkıntı yaşamamak için konteynırlarımızı şimdiden bakıma aldık. Kış aylarında çöp konteynırlarımıza evsel atıklarla birlikte sobadan çıkan kül ve benzerleri atılıyor. Bu atıklar bazen sönmeden çöp konteynırlarımıza dökülüyor. Bu da zamanla konteynırlarımızın yanmasına ve özelliğini kaybetmesi neden oluyor. Ekiplerimize vermiş olduğumuz talimat doğrultusunda bu konteynırların tamamı bakıma alınıyor. Halkımız mağdur olmasın diye onarımı yapılan konteynırlar eski konteynırların yerine konuyor. Burada mevcut çöp konteynırlarının da tamir ve bakımları yani teker değişimi, boyama, yıkama, dezenfekte etme gibi işlemler yaparak görüntü kirliliği başta olmak üzere, her türlü kirliliği en aza indirmeyi hedefliyoruz. Konteynırlara evsel atıklardan başka bir şey atmamalarını rica ediyoruz.”
Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli