Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Çömez İYİ Parti Balıkesir adayı

Çömez İYİ Parti Balıkesir adayı

İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Buğra Kavuncu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı ise Turhan Çömez oldu.

İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Buğra Kavuncu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı ise Turhan Çömez oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  grup toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayının Buğra Kavuncu, Balıkesir Büyükşehir başkan adayının Turhan Çömez olduğunu açıkladı. 

İYİ Parti, Ankara'nın Sincan ilçesinde ise Fatih Koca'yı aday gösterdi.

TURHAN ÇÖMEZ KİMDİR

İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Turhan Çömez, 22 Ekim 1965'te, Gönen'e bağlı Paşaçiftlik köyünde doğdu. 

İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olan Çömez, Erzurum 1 No'lu Sağlık Ocağı'nda Koruyucu ve Halk Sağlığı Hekimliği, Bandırma Devlet Hastanesi'nde Acil Birim Hekimliği, Vakıf Gureba Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanlığı yaptı.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde(AKP) Genel Başkan Özel Kalem Müdürlüğü ve danışmanlığı görevini yürüten Çömez, 22. Dönem AKP Balıkesir Milletvekili olarak parlamentoya girdi. 2001-2008 yılları arasında görevini sürdürdü. 

AKP'de, başta dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan olmak üzere bazı bakanlar ve siyasileri eleştiren Çömez, partisi tarafından 28 Şubat 2008'de disiplin kuruluna verildi. Disiplin kurulu, Çömez'i "partiyi küçük düşürdüğü" gerekçesiyle 8 Nisan 2008'de ihraç etti.

1 Temmuz 2008'de, Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri çıkarılan Çömez, İngiltere'de dil eğitimi gördüğü için yakalanamadı.

Çömez'in, İngiltere'ye sığınma talebi kabul edildi. Çömez'e, 2011 yılında, 5 yıllık iltica statüsü verildi. 

İngiltere'deyken Tıp Fakültesi'nin tüm sınavlarını kazanarak Basildon and Thurrock Üniversitesi Hastanesi'nde doktorluk yapmaya başladı. Çalışmalarıyla ülkenin en başarılı 40 göçmeni arasında gössterildi ve fotoğrafları ünlü Trafalgar Meydanı'nda sergilendi. kendisine Lordlar Kamarası'nda en başarılı hekim ödülü verildi.

2019'da, Ergenekon davasında beraat etmesinin ardından 12 yıl sonra Türkiye'ye döndü.

12 Ekim 2022'de İYİ Parti'ye katıldı.

14 Mayıs 2023'te yapılan seçimde, 28. Dönem Balıkesir 1. sıra adayı olarak milletvekili seçildi.

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Çömez Parti Balıkesir adayı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı